Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tracina mežacūku postījumi

Meža zvēru sastrādātie nedarbi Ugāles pagasta mežos un pat pagasta centrā ir krietni lielāki nekā jebkur citur, apgalvo vietējie iedzīvotāji. Pēc viņu iniciatīvas Ugālē tika rīkota sanāksme, kurā zemnieki, medību kolektīvu dalībnieki, kā arī pārstāvji no pašvaldības un virsmežniecības centās rast kopsaucēju problēmas risināšanā.

Ventspilī bažas par baltkrievu kravām

Sankcijas pret Baltkrieviju var radīt zaudējumus visas Latvijas ekonomikai, tostarp arī Ventspilij. Ja no baltkrieviem sekos atbildes reakcija, osta var zaudēt pat 40% no kravu apjoma. 

2.lpp. Viedoklis: „Cūku kari ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Ja zemnieks labi saimnieko, viņam ir laba raža un daudz produkcijas, ja mednieks labi saimnieko, mežā daudz dzīvnieku dzīvo. Pēdējie gadi pierāda, ka daudzviet, bet īpaši Ventspils novadā, daudziem mednieku kolektīviem ar saimniekošanu sokas labāk nekā zemniekiem. Meža zvēri posta sējumus un stādījumus, pat pļavās sarūpē tādus cūku rakumus, ka ne kājām iziet, ne ar traktoru izbraukt.»

3.lpp.

Grib kūpināt zivis līdzās tiltam

Vēl vienai lielai zivju pārstrādes ražotnei Ventspilī varētu pietrūkt darbaroku. Turklāt jaunā ražotne varētu saasināt kancerogēnā benzopirēna izmešu problēmu.

4.lpp. Kriminālziņas. Par alkohola zādzību ieliek cietumā

Ventspils tiesa kādam čigānu tautības jaunietim par alkohola zagšanu veikalos piespriedusi četru mēnešu reālu cietumsodu.

Mirst no narkotiku pārdozēšanas

Visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas pagājušajā nedēļā Ventspilī miris kāds vīrietis. Šādā nāvē mūsu pilsētā mirst vidēji pieci cilvēki gadā.

Mūspusē pirmie kūlas ugunsgrēki

Līdz ar siltā laika iestāšanos Latvijā strauji pieaug kūlas ugunsgrēku skaits. Mūspusē kā pirmie izcēlušies piltenieki.

5.lpp.

Prasa datoram, kā gatavot ēdienu

«Ja es cepu kotletes un tās jūk ārā, aizeju pie gūgles un paprasu, ko darīt. Dators man uzreiz atbild,» saka Zigrīda Briede.

Ar kliņģeri motivē mācīties

Studentiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, pateicoties pašvaldības finansiālam atbalstam, ir iespējas visus spēkus veltīt mācībām.

Liftus nepieciešams renovēt

Visu aizvadīto nedēļu 9-stāvu mājā Saules ielā 110 vienā no kāpņu telpām nedarbojās lifts. Daži pensionāri un invalīdi, kas dzīvo mājas augšējos stāvos, veselu nedēļu nevarēja izkļūt no saviem dzīvokļiem.

6.lpp. Sports. Galda hokejistu spēlēja Mitiščos

Krievijā, Mitiščos, notikušajās pasaules kausa piektā posma sacensībās galda hokejā Moscow Region Cup 2012 ar atzīstamiem rezultātiem startējuši arī astoņi mūsu Ventspils Jaunrades nama spēlētāji.

Smirnovs Alžīrijas smiltīs

Ventspils labākais riteņbraucējs Andris Smirnovs veiksmīgi startējis sacensībās Alžīrijā, izcīnot augsto astoto vietu kopvērtējumā. Tagad viņš atrodas Spānijā, kur trenējas kopā ar savu komandu Rietumu-DelfinVentas Balss sazinājās ar viņu, lai uzzinātu kaut ko vairāk par aizvadītajām sacensībām, kā arī to, kāda ir Alžīrija viņa skatījumā.

7.lpp.

Zaļā krūze tiek finālā

Ventspils teātris ar Mārtiņa Zīverta izrādi Zaļā krūze režisora Agra Krūmiņa režijā 1. aprīlī piedalīsies Latvijas amatierteātru iestudējumu skates Gada izrāde 2011 finālā Dailes teātrī.

Kostīmus parādes elegance

«Citiem aktieriem – skaisti kostīmi, man vienmēr kankariņi! Ceru, ka mani neglabās Circeņa kostīmā,» sev ierastajā humora manierē izstādes Nacionālā teātra kostīmu parāde atklāšanā teica Jānis Skanis. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: