Baltijas Basketbola līgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē BK "Ventspils" basketbolsiti viesos ar 79:99 atzina "Lietuvos rytas" pārākumu, tā sērijā nonākot zaudētājos 0:1. Otrā spēle 2. aprīlī risināsies Ventspilī.

Ventspilnieki šoreiz nedaudz pamainīja pēdējās spēlēs ierasto starta piecinieku, laukumā Artūra Bērziņa vietā sūtot Semu Vilardu. Pārējais četrinieks gan bija ierastais – Tods Abernetijs, Džamars Jangs, Mamadi Diane, Mārtiņš Meiers. Mājinieki pretī lika Aleksandru Rasiču, Renaldu Seibuti, Artūru Jomantu, Edu Robertsu un Jonu Valančūnu.

Jau mača 18.sekundē Meiers izpelnījās pārkāpumu pret leišu publikas mīluli Valančūnu, taču pēc tam mājinieki 24 sekunžu laikā nespēja tikt pie metiena. Vēl pēc brīžu rezultātu mačā gan atklāja tas pats Valančuns. Līdz ceturtdaļas vidum Mārtiņš bija sapelnījis jau divas piezīmes pret savu slaido oponentu un laukumā devās Ronalds Zaķis, bet skats uz dzīvi laukumā bija gluži optimistisks – vadībā turējās ventspilnieki. Vienu brīdi pārsvars sasniedza arī sešus punktus (16:10), taču tad pamodās arī ″avīžnieki″.

Piegriezuši skrūves aizsardzībā, mājinieki ne tikai neļāva BK ″Ventspils″ spēlētājiem tikt pie labām metienu situācijām, bet vienu reizi arī neļāva astoņās sekundēs pārvarēt laukuma centru. Paši uzbrūkot veiksmīgi, laukuma saimnieki sameta desmit punktus pēc kārtas, tomēr pēdējais vārds piederēja ventspilniekiem. Ar muguru pret grozu labi nospēlēja Stīvens Grejs, gūstot ceturtdaļas pēdējo grozu – 18:20.

Otrās ceturtdaļas sākumā ar tālmetienu ventspilniekus vadībā izvirzīja Mārtiņš Laksa, un spēle punkts punktā turpinājās. Līdz ceturtdaļas vidum, kad mājinieki guva septiņus punktus pēc kārtas, liekot Gundarma Vētram prasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā ar traku tālmetienu atzīmējās Artūrs Bērziņš, taču mājinieki atbildēja ar trīspunktu gājienu un rezultāta starpība nesaruka. Pēc Rasiča tālmetiena divas minūtes līdz puslaika beigām minūte bija jāpieprasa atkal – 33:41.

Atlikušajā laikā ventspilniekiem savu punktu krājumu izdevās papildināt vien par diviem, jo bumba grozā nekrita pat pēc labām izspēlēm, bet mājinieki kontrolēja abas grozapakšas. Piemēram, pēdējās sekundēs viesi pie atlēkušās bumbas tika divas reizes, galu galā arī noslēdzot puslaiku ar precīzu metienu. 35:48 – krietni par daudz ielaists, lai cerētu uz veiksmi pret šādu oponentu.

Diemžēl pēc pārtraukuma nekādas pozitīvas pārmaiņas ventspilnieku spēle nepiedzīvoja – joprojām ātrāki abos laukuma galos bija mājinieki, pārliecinoši kontrolējot cīņu par atlēkušajām bumbā un arī precīzāk uzbrūkot. Mājinieku pārsvars ātri vien nostabilizējās 20 punktu robežās, bet ceturtdaļas beigās to pat pārsniedza, turklāt visai nepatīkamā veidā. Vispirms no tālmetienu līnijas precīzs bija Vilards, bet līdz ar ceturtdaļas beigu signālu no savas laukuma puses bumbu groza virzienā raidīja Raiss un trāpīja – 60:81.

Pēdējā ceturtdaļā mājinieku plusi uz brīdi sasniedza pat ļoti nepieklājīgus apmērus (tam gan nav lielas nozīmes, jo sērijas rezultāts netiek rēķināts divu spēļu summā), tomēr viesiem bija pa spēkam tos atkal sadeldēt. Galu galā neveiksme 79:99, un sērijā vadību pārņēma ″Lietuvos rytas″.

Ar 16 punktiem rezultatīvākais ventspilniekiem bija Mārtiņš Meiers, 13 guva Tods Abernetijs, bet 12 - Sems Vilards.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: