Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Policists gandrīz iebrauc Ventā

Ventspils Kriminālpolicijas inspektors neievēroja sarkano signālu, nolaisto barjeru un pat pacelto tilta sienu, kā rezultātā ar savu personīgo auto gandrīz iegāzās Ventā.

Izdziedāta lūgšana ir divreiz spēcīgāka

«Mēs jau gaidījām, kad atkal būs Bahs, bijām sailgojušies pēc viņa mūzikas,» saka kora Collegium Vocale Ventspils dziedātājas. Arī viņas svētdien luterāņu baznīcā izpildīs baroka laika komponista Mateja pasiju.

2.lpp. Viedoklis: „Brīdinājums”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Skolu ministram Robertam Ķīlim ir ideju pilna galva, tai skaitā nebūt ne zemē metamām, bet ar to vien ir par maz. Vadītājam pilnībā jāredz gala rezultāts jebkurai no jauna uzsāktajai darbībai, jāzina, kā koordinēt un vadīt procesus, kā pārliecināt un motivēt padotos, jāprognozē iespējamās problēmas un pašam jābūt par paraugu padotajiem. Pašlaik Ķīlis man atgādina mēmo, kurš atguvis spēju runāt. »

3.lpp.

Vējš pieaudzē kāpu augstumu

Sniega trūkums ziemas sākumā un spēcīgās vētras pamatīgi palielinājušas kāpu augstumu pilsētas pludmalē.

Plāno jaunus pienākumus uzņēmējiem

Tiek plānotas izmaiņas personas datu aizsardzības noteikumos. Viens no priekšlikumiem – turpmāk visām valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī daļai uzņēmumu noteikt par pienākumu algot datu aizsardzības speciālistu.

4.lpp. Vide. Pārlūko atkritumu krāšanās vietas

Laikā starp sniega nokušanu un jaunās zāles parādīšanos atkritumi, kas sakrājušies ziemā, saskatāmi vislabāk. Tieši tāpēc katru pavasari tradicionālais reids, pārlūkojot iespējamās un visbiežāk konstatētās atkritumu krāšanās vietas Ventspilī, noticis tik agri – jau marta beigās.

Briežu dārzā – pavasaris

Briežu buļļi jau nometuši ragus, cūku mammai midzenī knosās šī gada siventiņi, bet dīķi iemēģinājis merču pāris.

Aprīlis – gājputnu sagaidīšanas mēnesis

DHL Express sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrības vides saudzēšanas programmu GoGreen organizē akciju Gājputnu sagaidīšanas mēnesis.

Domājam devīzi ziedu festivālam

Tāpat kā katru gadu, arī šovasar Pilsētas svētku laikā, no 3. līdz 5. augustam, notiks Ventspils starptautiskais ziedu paklāju festivāls.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Skatuve.

8.lpp. Sports. Otrajā piegājienā pārāks ir VEFs

Aizvadot diezgan nepārliecinošu spēli, pirmo zaudējumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā turnīrā piedzīvojis BK Ventspils, kas savā laukumā ar 66:77 (10:15, 17:16, 10:24, 29:22) piekāpās saviem principiālākajiem sāncenšiem – komandas VEF Rīga basketbolistiem.

9.lpp. Otrā jaunība. Saglabā motivāciju darbam skolā

Zemais atalgojums un niecīgās pensijas valsts līmenī daudziem ventspilniekiem liek strādāt arī pēc došanās pensijā. Šobrīd pilsētas skolās strādā 21 pedagogs, kas ir vecāks par 62 gadiem.

Pirms pensijas aiziet bezdarbniekos

Ja Saeima apstiprinās valdības atbalstītos likuma Par valsts pensijām grozījumus, tad pensionēšanas vecuma paaugstināšana sāksies jau no 2014. gada. Tiem, kam šobrīd ir 56 gadi un mazāk, pensijā varēs doties 65 gadu vecumā. Daudziem, iespējams, vajadzēs mainīt savu nodarbošanos, jo viņi nebūs piemēroti savai profesijai pirmspensijas vecumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: