Vēstures otrdienā, 3. aprīlī, Livonijas ordeņa pilī plkst. 17.30 tikšanās ar fotoizstādes Ērgļi pāri robežām autoru Jāni Ķuzi.

Fotoizstāde, kurā visā krāšņumā būs redzams 2012. gada putns – jūras ērglis, Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī ir ceļojošs projekts, kas tapis sadarbojoties Igaunijas Ornitoloģijas biedrībai, Latvijas Dabas fondam, Eagle Club (Igaunija), Loodusemees (Igaunija) un Toomas Tuule Studio (Igaunija).

Projektā iesaistīti sešpadsmit fotogrāfi, tostarp Jānis Ķuze un Helmuts Hofmanis, kuri pārstāvēja Latviju. Izstādes atklāšana notiks Vēstures otrdienas lekcijas laikā 3. aprīlī plkst.17:30un vienlaikus šis notikums iezīmēs Putnu dienu pilī 2012’ sākumu. Vēstures otrdienā ar stāstījumu par fotoprojekta gaitu un lielāko Latvijas ērgli - jūras ērgli viesosies ornitologs un fotogrāfs Jānis Ķuze.

Izstādē, kas veidota kā fotoizstāde par divām ērgļu sugām – jūras ērgli un zivjērgli – ietver dažādus fotogrāfijas žanrus - portretus, mājas un ģimenes stāstus un, protams, reportāžu - medības. Izstādē būs iespēja ar jūras ērgli mēroties ne jau spēkiem, bet spārnu (roku) atpletumā gan, jo viens no attēliem parāda jūras ērgli tā dabiskajā izmērā.

Ventspils muzejs aicina apmeklēt Vēstures otrdienas lekciju un pieteikties sekojošām Putnu dienu 2012’ nodarbībām, kurās būs iespēja sadarbībā ar Latvijas Dabas aizsardzības pārvaldi (Slīteres nacionālā parka administrāciju) tuvāk iepazīt jūras ērgļa paradumus un arī vēsturisko pagātni.

Jūras ērglis ir ne tikai lielākais Latvijas ērglis, bet arī iemīļots tēls heraldikā, tas ierasti simbolizējis valdnieku varenību un dvēseles nemirstību, savukārt kristietībā ērglis pazīstams kā evaņģēlista Jāņa simbols.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: