30.-31. martā Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā norisināsies divu dienu teorētiskais un praktiskais seminārs koku vainagu veidošanā un nostiprināšanā, kuru vadīs viens no Latvijas zinošākajiem kokkopjiem (arboristiem), Meistars Dārznieks, SIA „Labie koki” valdes priekšsēdētājs Edgars Neilands.

Semināra dalībnieki varēs ne tikai apgūt jaunāko informāciju par koku vainagu kopšanu un veidošanu, bet arī jauniegūtās zināšanas arborista vadībā praktiski izmēģināt kādā no Ventspils pilsētas „zaļajiem objektiem”. Seminārā piedalīsies gan profesionāļi, kuru darba pienākumos ietilpst koku vainagu veidošana un nostiprināšana, gan citi interesenti, kuri vēlas pilnveidot savu privāto dārzu.

Aizvadīto gadu laikā kokkopībā daudz kas ir mainījies. Attīstoties jaunām tehnoloģijām un apgūstot labākos starptautiskas prakses piemērus, šodien publisko vai privāto teritoriju koku izskatu var veidot radoši - sakopt vainagus, vienlaikus neaizmirstot par drošību apkārtējai videi.

Ventspils ir viena no Latvijas izcilākajām pilsētvidēm, kur pilsētas parki un skvēri izceļas ar savu sakārtotību un katru gadu tiek meklēti jauni, starptautiskā pieredzē balstīti, interesanti risinājumi. 

Tādēļ ikvienu iedzīvotāju aicināts apgūt praktiskas zināšanas un iegūt jaunas un radošas idejas par privātteritorijās augošo koku un krūmu vainagu veidošanas iespējām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: