Lai veicinātu iedzīvotāju integrāciju informācijas sabiedrībā, no 26. marta līdz 30. martam visā Latvijā norisināsies e-prasmju nedēļa.

Šogad e-prasmju nedēļā īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešiem un to karjeras iespējām saistībā ar e-prasmēm un IKT specialitātēm, digitālajām prasmēm nodarbinātībai, kā arī e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikro uzņēmumiem.

Arī Ventspils bibliotēka e-prasmju nedēļā organizē bezmaksas aktivitātes un seminārus, kas norisināsies gan bibliotēkās, gan skolas un, kuros var piedalīties jebkurš iedzīvotājs.

27. martā plkst. 12.00, Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks informatīvs seminārs iedzīvotājiem par LURSOFT pakalpojumiem, par valsts un privātā sektora piedāvātajām e-iespējām uzņēmējiem, par dažādo valsts reģistru pieejamību un efektīvu izmantošanu uzņēmējdarbībā. Semināru vadīs SIA „Lursoft IT” mārketinga menedžere O. Spēlmane.

Tajā pašā dienā no plkst. 14.00 Galvenajā bibliotēkā pasākumā „No studijām līdz veiksmīgai karjerai” varēs uzzināt  ko dara Ventspils augsto tehnoloģiju parka Ideju studija un  Biznesa inkubators, kā balstoties uz esošo pieredzi uzsākt savu biznesu, par uzņēmējdarbības iespējām informāciju tehnoloģiju nozarē, kā arī gūt ieskatu Ventspils Augstskolas piedāvātajās studiju programmās.

                                  

Savukārt no plkst. 16.00 turpat Galvenajā bibliotēkā notiks seminārs- prezentācija „VID e-pakalpojumi”. Semināru vadīs J. Ēdole, VID Ventspils klientu apkalpošanas centra Klientu apkalpošanas nodaļas galvenā nodokļu inspektore. Semināra apmeklētāji gūs ieskatu kā pareizi e-vidē Valsts ieņēmumu dienestam iesniedzamas deklarācijas, pārskati un nodokļu aprēķini.

Piektdien, 30. martā no plkst. 11.00 Galvenajā bibliotēkā sadarbībā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) notiks prezentācija un praktiskas nodarbības „e-paraksta lietošana un portāls latvija.lv”. Semināru vadīs I. Ciganova,  I. Magrica (VRAA) un E. Truhanova (VARAM). Lai teorētiskās zināšanas nostiprinātu praktiski , dalībniekiem vēlams ņemt līdz internetbankas kodu karti.

E-prasmju nedēļas ietvaros plānoti pasākumi gan senioriem par Twitter un  Skype izmantošanu, digitālo fotogrāfiju apstrādi, gan skolēniem par informācijas meklēšanu, Ventspils Augstskolas piedāvātajām studiju programmām, bibliotēkas katalogu un datubāzēm, gan bibliotekāriem par videoreklāmu veidošanu, gan  ikvienam, kas vēlas uzzināt par iespējām, kā lietderīgi un efektīvi izmantot e-prasmes.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: