Šodien Ventspils domes sēdē skatīs jautājumu par domes deputāta Ģirta Valda Kristovska (JV) pilnvaru nolikšanu uz Saeimas deputāta amata pildīšanas laiku.

Kā informēja pašvaldībā, saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likumu un 2021. gada 5. jūnija Pašvaldību vēlēšanu rezultātu protokolu, no deputātu kandidātu apvienotā saraksta ""Jaunā vienotība"/politiskā partija "Latvijas Reģionu apvienība"" nākamais Ventspils domes deputāta vietā tika uzaicināts Aivis Landmanis.

No Landmaņa saņemta piekrišana pieņemt Ventspils domes deputāta mandātu un pildīt deputāta pienākumus.

Kristovskim Saeimas deputāta mandāts pienācās, jo viņš ir nākamais visvairāk balsu saņēmušais kandidāts JV sarakstā Kurzemes apgabalā aiz Nellijas Kleinbergas ("Kuldīgas novadam"), kura atteicās no Saeimas deputātes mandāta.

Kristovskis bijis Ventspils pašvaldības deputāts, Augstākās padomes deputāts, 5., 6., 7., 8. un 10. Saeimas deputāts, Eiropas Parlamenta deputāts, Rīgas domes deputāts. Bijis iekšlietu ministrs Valda Birkava un Māra Gaiļa valdībā, aizsardzības ministrs Viļa Krištopāna, Andra Šķēles, Andra Bērziņa, Einara Repšes valdībā, kā arī ārlietu ministrs Valda Dombrovska valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Larijs Kukarans 05.10.2023, 10:33:13

    Nu,Gajs Jūlijs Cēzars nestāv ģirtiņam blakus:),leģendāra persona,vajadzētu viņam par tautas sazietotiem līdzekļiem pieminekli uzcelt?

  • -4
    Barons (Freiherr von ...) 06.10.2023, 05:11:25

    Būt novēlet Landmann kungam tō Spēk un Izturib ekš tō grūt darb-stāvet pret un cīnities ar Lembergist Kliķķ.Le zinat.

  • -2
    Zirgam jāsmejas 06.10.2023, 15:47:32

    Viņam nav jācīnās pret vai ar kādu, bet par ventspilniek labklājību jācīnās. Kaut kad šķīb domāšan par to, ko tai domē dara . Landmaņam laikam arī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: