Opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par labu "Jaunās vienotības" (JV) virzītā Valsts prezidenta amata kandidāta, ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) atbalstīšanai esot nosliekusies, ņemot vērā viņa plašo pieredzi ārpolitikā un spēju prasmīgi pārstāvēt valsti, izriet no ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Viktora Valaiņa paustā.

Taujāts, kādēļ ZZS lēma balsot tieši par Rinkēviču, politiķis norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā vienlīdz svarīga ir ne tikai iekšpolitika, bet arī ārpolitika. Svarīgi esot, lai prezidents ir maksimāli profesionāls un var pārstāvēt valsti jau no pirmās dienas.

Atbildot uz jautājumu, vai pastāv kāda vienošanās starp JV un ZZS par atbalstu Rinkēvičam, Valainis atbildēja, ka ZZS šodien balso par prezidentu un neko citu.

Valainis atzīmēja, ka ZZS Saeimas frakcija pieņēma lēmumu, ņemot vērā tās domas, kādas bija ZZS pašvaldību vadītājiem. Politiķis uzsvēra, ka ZZS bija maksimāli atklāts un caurspīdīgs lēmuma pieņemšanas process.

"Mēs nedrīkstam kļūdīties. Mēs vētījām kandidātus, lai mums nebūtu nekādu šaubu, ka prezidents ieturēs Eiroatlantisko kursu, cieši sadarbosies ar NATO, atbalstīs Ukrainu. Bija jāiegūst pilnīga pārliecība, ka prezidenta nostāja ir skaidra. No visiem trim kandidātiem šajos un citos jautājumos visstingrākā nostāja bija Rinkēvičam. Mēs bijām pārliecināti, ka ar viņu prezidenta amatā mēs atradīsim visprofesionālāko savstarpējās sadarbības modeli," ZZS frakcijas balsojumu skaidroja Valainis.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Latvija pāri visām! 31.05.2023, 17:30:17

    Ko nu melo, prostitūtas.
    Vakar par to, kā šie balsos, jau bija zināms. Arī par solījumu par šo balsīm noņemt kādam apsūdzības.
    Sodomīts prezidents...

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 31.05.2023, 19:57:05

    Tāds tād ir atrast.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: