Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") oponenti, kuri vēlēšanās Ventspilī kandidē no apvienotā "Vienotības" (V), Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā, lūguši atļauju nepārtrauktai vēlēšanu procesa novērošanai Ventspilī, informēja partiju apvienības pārstāve Inese Ozoliņa.

Apvienotā saraksta pārstāvji esot saņēmuši signālus, kas liecinot par iespējamiem centieniem ietekmēt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Ventspilī gan balsu nodošanas, gan to skaitīšanas laikā, kā arī veikt aizliegtas manipulācijas ar vēlētāju balsīm.

"Lai novērstu jebkādas šaubas par godīgu vēlēšanu norisi un nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas visiem partiju sarakstiem Ventspils pilsētas vēlēšanās, partiju apvienība spērusi preventatīvus soļus un ar iesniegumu vērsusies Centrālajā vēlēšanu komisijā, lūdzot atļauju nepārtrauktai vēlēšanu procesa novērošanai gaidāmajās vēlēšanās," skaidroja apvienības pārstāve.

Iesniegumu par vēlēšanu nepārtrauktu novērošanu Ventspilī parakstījuši partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars, NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un LRA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Kā norādīja saraksta līderis Kristovskis, esot saņemta informācija, ka ar vēlēšanu procesu Ventspilī, iespējams, tiekot manipulēts pilsētas domes vadībā esošā spēka "Latvijai un Ventspilij" interesēs. "Jebkādas kļūdas un pārkāpumi vēlēšanu procesā liek apšaubīt vēlēšanu rezultātu ticamību, kas ir rupjš Latvijas Republikas Satversmē noteikto pilsoņu tiesību pārkāpums paust savu gribu vēlēšanās. Lai novērstu šādu iespējamību, vēršamies pie atbildīgajām institūcijām ar aicinājumu rīkoties preventīvi, lai nodrošinātu, ka ikviena Ventspils iedzīvotāja Satversmē garantētās tiesības tiek ievērotas," skaidroja Kristovskis.

Lembergs kategoriski noliedza, ka no viņa vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij" puses būtu bijuši jebkādi mēģinājumi manipulēt ar vēlēšanu procesu Ventspilī, bet šīs savu oponentu aktivitātes nodēvēja par "melno PR" un "antireklāmas gājienu": "Tā ir ne tikai fantāzijas - tā ir viņu priekšvēlēšanu aģitācija."

"Katrs spriež pēc savas samaitātības pakāpes. Mums pat prātā nav nācis kaut ko manipulēt. Vai tad mēs esam traki? Turklāt socioloģija rāda, ka mūsu partijai ir stabils atbalsts - četras reizes lielāks nekā Kristovskim," apgalvoja Lembergs.

Tāpat viņš piebilda, ka Ventspilī "klīst runas" par viņa oponentu iespējamajiem mēģinājumiem ietekmēt vēlētāju izvēli vēlēšanās darba vietā - Šveices advokāta Rūdolfa Meroni kontrolētajos termināļos, prasot parādīt vēlēšanu urnās neiemestās vēlēšanu zīmes.

Pastiprināta vēlēšanu novērošana Ventspilī neesot nekāds jaunums - 2005.gadā novērošanu veikusi sabiedrība par atklātību "Delna". "Man nav ne mazāko šaubu, ka Ventspils vēlēšanu komisijā strādā absolūti godīgi cilvēki," rezumēja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -3
    Ņurka 25.05.2017, 15:40:40

    Ja Lembergam ir informācija par mēģinājumiem ietekmēt vēlētāju izvēli, kāda velna pēc viņš vēl nav drošības policijā ar iesniegumu vērsies?

  • -3
    Ņurka 25.05.2017, 15:44:54

    Un - "sabijušies"??? Ja ir da jebkādas iespējas ar mahinācijām vēlēšanu rezultātos, lai visa Latvijas armija uz pirkstiem blenž un nodrošina, ka viss ir "čotka"!!!

  • 0
    Guantanamo 25.05.2017, 16:05:48

    Tur jau stulbam jabut, lai Meroni piederosajos terminalos stradajosie balsotu par Lembergu .

  • -6
    keda 25.05.2017, 17:36:05

    Tu to par sevi, ja? :)

  • -4
    Opaps 25.05.2017, 22:40:30

    Zinu daudzus ,kuri balsos par mūsējiem -Latvijai un Ventspilij

  • -1
    еs 25.05.2017, 16:09:58

    CVK sekretārs R.Eglājs (G.Bērziņa partijas pārstāvis) pagājušajā nedēļā VB klāstīja (http://www.ventasbalss.lv/avize/303), ka manipulācijas nav iespējamas.

  • 0
    еs 25.05.2017, 16:13:22

    Ko tad īsti rada pētījuma rezultāti? Kādi ir jaunākie aptauju rezultāti?

  • -1
    Andrejs 25.05.2017, 22:04:52

    CVK mājaslapā var pieteikties par novērotāju jebkurš. Aiziet! Piesakās un skatās līdzi!

  • -2
    evans 25.05.2017, 22:10:55

    Aivar, kur tu rāvi ka tev ir četras reizes lielāks atbalsts? Sapņo tik tālāk.

  • 0
    Novadnieks 27.05.2017, 14:18:29

    Aivars jau laikam domā ka viņam vēl kaut kas ir lielāks.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: