Domājot par vides pieejamību arī bērniem ar īpašām vajadzībām, uz jaunuzklātā triecienabsorbējošā gumijas seguma uzstādītas šūpoles, kurās būs iespēja šūpoties bērniem ratiņkrēslā.

Šobrīd Bērnu pilsētiņā norit pēdējie gumijas seguma ieklāšanas darbi daļā, kura atrodas pa labi no J. Poruka un Pētera ielas krustojuma ieejas. Šajā laukuma daļā pēc gumijas seguma ieklāšanas bērniem ar kustību traucējumiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā kopā ar vecākiem, būs iespēja izmēģināt jaunās šūpoles jau 28. maijā, Bērnu svētku laikā.

Uzstādītās šūpoles ir jaunums mūsu pilsētā un sniegs iespēju izbaudīt jaunas emocijas un prieku bērniem ratiņkrēslos, jo līdz šim šāda iespēja šūpoties nav bijusi. Lai šūpotos, jāatver norobežojums un jāuzstumj ratiņkrēsls ar bērnu uz platformas. Bērns atkarībā no savām spējām var šūpoties vai nu pats, vai izmantot apkārtējo palīdzību. Šajā laukuma daļā arī jau no Bērnu pilsētiņas pirmsākumiem uzstādīta rotaļu iekārta, kurā iespējams iebraukt ar ratiņkrēslu un spēlēties tās nodalījumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: