Laika posmā no 21. līdz 28. maijam neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ventspilī un Ventspils novadā saņemti 180 izsaukumi, hospitalizēti 89 cietušie, no kuriem 14 bija bērni, notika arī divas dzemdības.

Alkohola reibumā bija 16 cietušie, bet no četras krimināltraumas guvušajiem iereibis bija tikai viens.

Lēkāšana pa batutu neveiksmīgi beidzās kādam astoņus gadus vecam zēnam, kurš krītot guvis galvas sasitumus un nogādāts slimnīcā. 11 gadus veca meitene izklaidējās ūdens piedzīvojumu parkā un, šļūcot pa cauruli, uzskrēja virsū citam parka apmeklētājam, kurš baudīja šo pašu atrakciju. Ar pleca locītavas un elkoņa sasitumiem meitene nogādāta slimnīcā.

Astoņus gadus vecs zēns nogādāts slimnīcā ar vaļēju brūci pirkstā, ko guvis, pirkstu neveiksmīgi iecērtot durvīs. Kāds 14 gadus vecs zēns, braucot ar rolleri, bremžu vietā nospiedis gāzi, kā rezultātā ietriecies priekšā braucošas automašīnas aizmugurē. Zēns ar pleca locītavas samežģījumu nogādāts ārstniecības iestādē.

Deviņus mēnešus veca meitenīte izkritusi no ratiņiem un guvusi virspusēju galvas ievainojumu un nogādāta slimnīcā, bet 20 gadus vecs vīrietis, ejot pa ceļu, paklupis un uzkritis uz stikliem, kā rezultātā sagriezis roku un nogādāts slimnīcā.

Ar ķermeņa pārkaršanu un nonākšanu slimnīcā kādam 61 gadu vecam kungam beidzās zāles pļaušana, bet 59 gadus vecai kundzei nācās pārtraukt dārza darbus un doties uz ārstniecības iestādi, jo viņa krita un traumēja ceļa locītavu. 87 gadus veca sieviete cietusi sadursmē ar velosipēdistu. Kundze krītot guvusi galvas sasitumu un smadzeņu satricinājumu, cietusī nogādāta slimnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    guntis 403 29.05.2017, 18:25:38

    Šie tīņi ar rolleriem jauc ne tikai kloķus-brauktuves labo un kreiso pusi,gājēju celiņus ar brauktuvi u.t.t.Un galvenais,ka viņiem liekas ka šiem šmirģeļiem vienmēr ir priekšroka.Pašam ir nācies ne reizi vien izvairīties no tādiem braucējiem.Cik nelaimēm jānotiek,lai šiem tīņiem aizliegtu piedalīties ceļu satiksmē?

  • -2
    Jana 29.05.2017, 18:33:37

    Nevar saprast kas tur ar tām dzemdībām...Vai doma tāda ka tā arī ir trauma?

  • 0
    Novadnieks 30.05.2017, 04:44:16

    Tā tas varētu būt,ka dzemdējot sajauca kloķus un izmežģīja plecu.

  • 0
    Nif nifs 30.05.2017, 08:20:11

    Man šķiet šausmīgi tas, ka aizvien vairāk traumas gūst no velosipēdistu pārgalvības. Ļoti daudz ir to, kuri par to nevienam neziņo. Kundzei smadzeņu satricinājums, kur vainīgais? Kur tas, kurš aizķēra māmiņu ar ratiņiem pie picērijas? tādu ir daudz, arī man viens vakar no mugurpuses uztriecās, un lieki teikt - ne jau uz velo, bet gājēju celiņa, kur velojoslas nav vispār. Pa ietvēm kļūst bīstami iet, īpaši tiem kuri nevar ātri reaģēt. Manuprāt, velosipēdistiem būtu jāatļauj braukt tikai pa veloceliņiem, nevis visām ietvēm, kur pagadās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: