Sākoties vasaras sezonai, pašvaldības SIA "Ventspils siltums" katlumājās tiek veikti ražošanas iekārtu tehniskās profilakses remontdarbi, lai nākamajā apkures sezonā varētu nodrošināt klientiem stabilu un nepārtrauktu siltumapgādes pakalpojuma pieejamību.

Lai visas uzņēmuma iekārtas darbotos efektīvi, vasaras periodā tiek veiktas gan obligātās, gan regulārās apskates un apkopes, jo iekārtas ir automatizētas, nodrošinot precīzu vadību un kontroli. Šobrīd Brīvības ielas katlumājā tiek remontēts šķeldas padeves konveijers, kura garums ir 21 metrs un ar kuru iespējams stundas laikā piegādāt apkures katlam aptuveni 15m3 kurināmā. Lai apkures katlu mūžs būtu pēc iespējas garāks, bet tā lietošana droša, tiks veikta arī apkope visiem apkures katliem, kas tiek darbināti ar šķeldu, tādejādi nodrošinot ar zaļo siltumenerģiju gan pilsētas kreiso krastu, gan labo krastu.

Katlumājās saražotā siltumenerģija pa siltumtrasēm tiek novadīta līdz ēkām, nodrošinot ventspilniekus ar centrālo apkuri. Katrai ēkai ir pievadītas divas caurules. Pa vienu karstais ūdens no katlumājas nokļūst līdz ēkas siltummezglam, bet pa otru atdzisušais ūdens no mājas siltummezgla aizplūst atpakaļ uz katlumāju, kur cikls atsākas no jauna. Katras ēkas siltummezgls nodrošina siltumenerģiju ēkas apkures sistēmai un karstā ūdens uzsildīšanai. Proti, kad no katlumājas pievadītā siltumenerģija nokļūst līdz ēkas siltummezglam, notiek tālākais process – siltummainis nodrošina gan siltumenerģijas cirkulāciju radiatoru sistēmā, gan nodrošina, lai ar siltumenerģijas palīdzību tiktu uzsildīts ēkai pievadītais aukstais ūdens un no krāna jau tecētu karstais ūdens. Savukārt, lai sistēmā ūdens visu laiku būtu nepieciešamajā temperatūrā notiek nepārtraukta karstā ūdens cirkulācija mājas iekšējā sistēmā un ūdens sildīšana.

Lai veicinātu jauniešu interesi par eksaktajām zinātnēm, uzņēmums „Ventspils siltums” aicina jauniešus skolas brīvlaikā izmantot iespēju un piedalīties izglītojošajā programmā - tehniski radošajā darbnīcā “Kā siltums nonāk līdz manām mājām”, kas izveidota sadarbībā ar SIA „Aspired”.

Savukārt, sniedzot iespēju iepazīties ar siltumenerģijas ražošanas procesu, uzņēmums „Ventspils siltums” vasaras brīvlaikā piedāvā arī ekskursijas, lai skolēni klātienē varētu apskatīt kā katlumājā tiek ražota zaļā enerģija, izmantojot atjaunojamo energoresursu – šķeldu. Ekskursijas tiek organizētas grupās un iepriekš piesakoties.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    norge 31.05.2017, 21:51:20

    vai tad garantijas termins katlu majas tehnikai jau beidzies?

  • -2
    Rabarberis 01.06.2017, 01:16:28

    Tev arī garantijas termiņš jau beidzies, laiks profilaksei!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: