Katru gadu mācību gada noslēgumā Jaunrades nama trases automodelisma pulciņa dalībniekiem tiek rīkots pasākums “Nakts mači”.

Trases automodelisma pulciņa skolotājs Ilmārs Brensons atzīmē, ka audzēkņiem tā ir iespēja pierādīt sevi un savu automobiļa modeli, kā arī braukt līdz sirds patikai citā vidē – naktī, lai jau septembrī atgrieztos iknedēļas nodarbībās un kārtējo gadu pierādītu sevi gan Latvijas Republikas, gan Baltijas mēroga sacensībās. Šovasar no 18. jūlija Jaunrades namā norisināsies Austrumeiropas atklātais čempionāts trases automodelismā.

Nakts mačos dalībnieki startēja komandās pa divi, šogad savā meistarībā sacentās piecas komandas, braucot astoņas reizes pa 45 minūtēm.

Veiksmīgākie braucēji šogad bija paši jaunākie, kuri ieguva slaveno Nakts maču ceļojošo kausu. Uzvarētājkomandā piedalījās Henriks Balodis, Patriks Jaunbelzējs. Savukārt 2. vietā ierindojās komanda, kuru spēlētāji ir brāļi Sergejs un Konstantīns Gļannenko. 3. vietu izcīnīja Aleksandrs Tančins un Andrejs Lukaševics. Iepriekšējā gada uzvarētāji Tonijs Spruģevics un Jurģis Brašmanis šoreiz palika aiz goda pjedestāla, turpretī Edgaram Girgensonam un Markossam Feldmanim priekšā vesels gads, lai revanšētos.

Trases automodelisms ir tehnisks sporta veids, kur dalībnieki sacenšas ar pašizgatavotiem automobiļu modeļiem. Dalībnieki nodarbībās mācās izprast trases auto uzbūvi un palaist to trasē, kad tas apgūts, notiek auto tjūnēšana jeb uzlabošana, kā arī dalībnieki mācās pilnveidot auto vadīšanas prasmes.

Ventspils Jaunrades nama trases automodelisma pulciņā kopumā darbojas 32 audzēkņi vecumā no 8 līdz 19 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: