Ventspils Augstskolā viesojās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, kura studentiem lasīja vieslekciju par Eiropas Savienības aktualitātēm, kā arī tikās ar augstskolas vadību.

Šteinbukas kundze studentiem, augstskolas docētājiem un darbiniekiem sniedza informāciju par inovācijām un pētniecības veicināšanu Eiropā un Latvijā. Interesentiem bija iespēja uzzināt dažādus faktus un statistiku par ekonomiskajiem rādītājiem, iedzīvotāju īpatsvara maiņu, aizsardzības prioritātēm, demogrāfiskajām pārmaiņām, darba ražīgumu un konkurētspēju. Lekcijas noslēgumā klātesošie uzdeva dažādus jautājumus gan par lekcijā izskanējušo informāciju, gan citām interesējošajām lietām.

Vizītes ietvaros Inna Šteinbuka tikās arī ar Ventspils Augstskolas rektoru Kārli Krēsliņu un prorektoriem. Tikšanās laikā viesi tika iepazīstināti ar studiju iespējām Ventspils Augstskolā, kā arī uzzināja par augstskolas darbu pētniecības jomā un pārrunāja nozares aktualitātes. Dienas noslēgumā Šteinbukas kundze devās ekskursijā pa Ventspils Augstskolas telpām, apmeklēja fizikas un elektronikas laboratorijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: