Cīņa ar negodprātīgiem ierēdņiem un organizēto noziedzību tiks turpināta, intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kā teica premjers, runa šajā situācijā nav vairs par ēnu ekonomiku, bet gan par organizētu noziedzību, kas ir kļuvusi tik apjomīga, ka vairs nav runa par atsevišķiem gadījumiem. Turklāt tajā iesaistījušies cilvēki, kuriem situācija bija jāuzrauga.

Kučinskis uzsvēra, ka plāno pārrunāt situāciju ar iekšlietu ministru un, iespējams, paplašināt Iekšējās drošības biroja (IDB) funkcijas.

Premjers atzina, ka šī cīņa nebūs vienkārša. Katrs šāds gadījums ir jāizvērtē un ministriem jādara viss iespējamais, lai nekas tāds neatkārtotos. Viņaprāt, ar rotāciju šajā situācijā līdzēts nebūs, jo ir svarīgi lai iestāžu vadītāji strādā godprātīgi un grib izdarīt savu darbu nevis gudro par papildus peļņas avotiem.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Savukārt IDB aizturējis Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu un Kārtības policijas pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Aivars Šķietnieks 28.03.2016, 21:06:34

    CIK tad par šo laiku būtu Lielie zagļi notiesāti 0,000000 varbūt- muļķības tikai kārtējie solījumi.

  • 0
    Aivars Šķietnieks 28.03.2016, 21:09:58

    Kur konkrēti cilvēki -ūdens liešana, un ja kas mēs taču sodījām likām aiziet uz siltāku vietiņu .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: