Šogad jārod risinājums valsts pārvaldē strādājošo ekspertu konkurētspējīgas atlīdzības nodrošināšanai, šodien lēma valdība.

Valdība uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par vienoto atlīdzības sistēmu valsts pārvaldē.

Valdība nolēma, ka FM sadarbībā ar Valsts kanceleju pēc pētījuma "Salīdzinošs pētījums par atalgojuma apmēru" rezultātu saņemšanas jāizvērtē pētījumā sniegtie secinājumi par darbinieku darba samaksu līdzvērtīgos amatos valsts tiešās pārvaldes iestādēs un privātajā sektorā.

Tāpat FM līdz šā gada 1.septembrim jāiesniedz Valsts kancelejā informatīvais ziņojums ar iespējamiem risinājumiem valsts tiešās pārvaldes iestāžu augsti kvalificētu ekspertu un augstākā līmeņa vadītāju konkurētspējīgas atlīdzības nodrošināšanai. Informatīvajā ziņojumā iekļautajiem risinājumiem ir jābūt fiskāli neitrāliem, pasākumus plānojot un nodrošinot no budžeta līdzekļiem.

Valdībā skatītais informatīvais ziņojums tiks iesniegts arī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 01.03.2016, 18:35:31

    nu un kapec tas jadara lai iet un strada privatas strukturas jo latvija tacu bezdarbs neksiste un firmas ari tacu var sedet un neko nedarit ka valsts iestades , ta ka esmu pret algu pacelsanu jo atrodos latvija un nesmu aizbraucis uz chaina

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: