Pagaidām nav zināms, kad Latvijā ieradīsies nākamie pārvietotie patvēruma meklētāji no Grieķijas, taču Latvijas izvēlēto bēgļu profilu - ģimenes ar bērniem - nav viegli atrast, atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš skaidroja, ka marta sākumā robežsardzes speciālisti kārtējo reizi dosies uz Grieķiju, lai turpinātu darbu pie patvēruma meklētāju atlases. "Apņemšanās, ko Latvijas valdība uzņēmusies, ir jāizpilda, un robežsargi izdarīs to, kas ir viņu kompetencē," apgalvoja Garbars.

5.februāra vakarā no Grieķijas Latvijā nogādāti pirmie patvēruma meklētāji - pārvietotas sešas personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība saskaņā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu. Sīriešu ģimenē Latvijā ieradušies divi pirmsskolas vecuma bērni, savukārt eritriešu ģimenei bērns palicis Eritrejā. Gadījumā, ja šai ģimenei tiks piešķirts bēgļu statuss, būs iespēja risināt jautājumu par ģimenes apvienošanu.

Latvija ir norādījusi, ka vēlas uzņemt ģimenes ar bērniem, ka būtiskas ir svešvalodu prasmes, iegūta pamatizglītība vai profesionālā izglītība, vēlama darba pieredze vai prasmes, kā arī derīgi ceļošanas dokumenti. "Tas izdevās pirmajā atlases reizē, taču viegli tas nav. 100% garantiju neviens nevar dot, kā mums tālāk veiksies," uzsvēra Garbars.

Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    raitis gukālovs 02.03.2016, 14:08:19

    tas jau tapeec ka viinj jau tok pa taam kapeikaam vergot neies

  • -1
    Ventiņheiteris 02.03.2016, 15:40:50

    Uzņemt jau var, tikai viņiemte diez vai patiks un tad sāks veidoties bēgļu apakšgrupa "Bēgļi no Latvijas"

  • 0
    norge 02.03.2016, 21:25:37

    neatbalstu vinus un viss. man radi bija spiesti emigret 1945 gada no kurzemes katla un zviedrija viniem pa velti neko nedeva stradaja lai varetu paest kamer neatrada iespeju parcelties uz kanadu bet tur ari stradaja vaigu sviedros lai pabarotu bernus un kaut ka sakartotu dzivi kaut daudzi nomira no slimibam , tapec nesauciet sos melnos smirdigos slinkos radijumus par begliem vini mekle vieglu dzivi lai varetu paratizet uz vietejiem iedzivotajiem un seit nava starpiba vai krievu tautibas cilveks vai latviesu mes prieks viniem visi esam neticigas cukas un mums ir jastrada vinu laba . sory ka tik asi bet es saku NE VINIEM

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: