Divas koalīcijas partijas - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Vienotība" - plāno šodien lemt par Valsts prezidenta amata kandidātiem.

ZZS plkst.12 valdes un frakcijas kopsēdē izšķirsies par savu Valsts prezidenta amata kandidātu, izvēloties starp aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (LZP) un Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija). ZZS kā savu kandidātu, visticamāk, varētu nosaukt Vējoni.

 

Liepājas partija līdz šodienai apņēmusies noformulēt viedokli par atbalstu Valsts prezidenta amata kandidātiem. Jau ziņots, ka Liepājas partija prezidenta amatam izvirzījusi Seska kandidatūru un nav paudusi skaidru atbalstu Vējonim.

 

Arī "Vienotība" šodien plāno lemt par kandidātu prezidenta amatam. Iepriekš "Vienotības" valde pārrunājusi šo jautājumu, minot vairākus iespējamus kandidātus, bet koalīcijas partneriem apspriešanai bija plānojusi piedāvāt eiroparlamentārieša Arta Pabrika (V) kandidatūru.

 

Kā ziņots, partija "Saskaņa" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lēmumu jautājumā par Valsts prezidenta amata kandidātu plāno pieņemt 13.maijā.

 

Opozīcijas partija "Saskaņa" plāno izvirzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, un pašlaik tiekot vērtētas iespējamas pazīstamo partijas biedru kandidatūras. Savukārt Nacionālā apvienība jau iepriekš vairākkārt uzsvēra, ka šajā amatā labprāt redzētu tiesību ekspertu Egilu Levitu. Viņš gan varētu kandidēt uz šo amatu, ja viņu atbalstītu vairāku frakciju pārstāvji.

 

Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt sava līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru. Savukārt partijas "No sirds Latvijai" izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) norāda, ka tas būs partijas taktikas jautājums, vai oficiāli pieteikt kandidātu valsts augstākās amatpersonas amatam. Politiķis neizslēdz iespēju, ka viņa kandidatūra varētu arī netikt pieteikta.

 

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: