Nākamnedēļ no Ventspils uz Ukrainu dosies kārtējais konvojs ar piecām automašīnām, tai skaitā divām ātrās palīdzības mašīnām. Ventspilniekiem ir iespēja piepildīt mašīnas ar pirmās nepieciešamības precēm un produktiem. Šo sestdien automašīnas būs novietotas stāvvietās pie tirdzniecības centriem Tobago un Citro Poruka ielā.

Atnest Ukrainai nepieciešamos produktus, preces un medikamentus varēs šo sestdien, 23. decembrī, no plkst. 10 līdz 13 autostāvvietās pie tirdzniecības centriem Tobago un Citro Poruka ielā (aiz veikala). Tur būs novietotas ātrās palīdzības automašīnas un džipi, kuri nākamnedēļ dosies uz Ukrainu. Aktīvais brīvprātīgais un nenogurstošais palīdzības Ukrainai atbalstītājs Kaspars Ašnevics pastāstīja, kādas preces un produktus visvairāk gaida Ukrainas iedzīvotāji, – tie ir ziemas guļammaisi, siltie ziemas zābaki (43.–47. izmērs), uzlādes stacijas, uzlādes ierīces (poverbankas), gaļas un zivju konservi, kafija, tēja, termoveļa, vienreiz lietojamie trauki (dziļie zupas šķīvji), jebkuri instrumenti tehnikas remontam, cirvji vai motorzāģi, higiēnas preces, siltās zeķes, darba cimdi, konservēti tomāti, gurķi u. tml., cepumi, šokolāde, rieksti, medikamenti pret saaukstēšanos.

No Ventspils uz Ukrainu dosies divi džipi, divas ātrās palīdzības mašīnas un viena vieglā automašīna no Iecavas, kas Ventspilī ieradīsies jau piepildīta ar humānās palīdzības precēm. Ātrās palīdzības mašīnas, kuras Latvijas valdība dāvina Ukrainai (kopumā vairāk nekā 60), ir sadalītas starp pašvaldībām. Divas tikušas Ventspilij. Uzņēmums Kurzemes granulas ziedojis vairākus tūkstošus eiro automašīnu remontam. Šis pats uzņēmums dabūjis lietotu džipu no Norvēģijas, kuru tāpat saremontējis par saviem līdzekļiem.

Piecu automašīnu konvojs no Ventspils dosies uz Ļvivu. No turienes ātrās palīdzības mašīnas tiks nogādātas Kijivas apgabala Belocerkovskas rajona Uzinas pilsētas slimnīcai un Zaporižjai, bet džipi tiks izmantoti armijas vajadzībām. «Ieskaitot šīs piecas automašīnas, šogad no Ventspils uz Ukrainu kopumā būs nogādātas jau 13 mašīnas, kuras saremontētas pārsvarā par ventspilnieku ziedojumiem,» pastāstīja Kaspars Ašnevics.

Uz Ukrainu dosies septiņi autovadītāji. Viņiem būs jāmēro tāls ceļš –1200 km līdz Ļvivai un tikpat atpakaļ. Brīvprātīgie būs pateicīgi ventspilniekiem par ziedojumiem degvielai un citiem ceļa izdevumiem.

Ziedojumus var pārskaitīt uz Ukraiņu kultūras biedrības Kobzar bankas konta numuru: Ventspils ukraiņu kultūras biedrība KOBZAR, reģ. nr. 40008029184, konta nr. LV91HABA0551046952878, AS Swedbank.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: