Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz 13 gadiem ventspilniekam Dainim Pūrim, kurš atzīts par vainīgu tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanā savam patēvam, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Pūrim tiesa piespriedusi arī policijas kontroli uz diviem gadiem.

Otrs šajā krimināllietā apsūdzētais - Daiņa Pūra paziņa Ķēstutis Rimkevičs - atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 315. panta "Neziņošana par noziegumu". Tiesa viņam piespriedusi brīvības atņemšanu uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem.

Pilns motivētais spriedums būs pieejams 19. martā, pēc tam to būs iespējams pārsūdzēt.

Kā informēja tiesā, šajā krimināllietā prokurors grozījis apsūdzības pantus - sākotnēji abiem vīriešiem bija uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma 117. panta 2. un 10. punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, un ja slepkavību izdarījusi personu grupa.

Jau ziņots, ka 2010. gada 23. augustā Ventspilī, Ausekļa ielā 17, mājās tika atrasts 1935. gadā dzimuša sirmgalvja līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policijā par slepkavību tika sākts kriminālprocess.

Sākotnēji sirmgalvja radinieki bija informējuši policiju par vīrieša pazušanu. Pārmeklējot viņa dzīvesvietu, mājas verandā, segā ietīts, tika atrasts sirmgalvja līķis.

Ausekļa ielā 17 dzīvojis gan Pūris, gan viņa patēvs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: