Ceturtdien, 8. jūnijā, Ventspils novada Irbenē armijas Mehanizētās kājnieku brigādes kaujas inženieri veiks Ventspils Augstskolas īpašumā esošās ēkas demontāžu, to uzspridzinot, informē Sauszemes spēki.

Ventspils Augstskola vērsās pie Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ar lūgumu sniegt atbalstu avārijas stāvoklī esošas ēkas nojaukšanā. Nacionālie bruņotie spēki šim lūgumam atsaucās, jo armijas speciālistiem šī būs iespēja trenēt spridzināšanas spējas praksē.

Nacionālie bruņotie spēki ir parakstījuši vienošanos ar Ventspils Augstskolu par praktiskās apmācības organizēšanu, kuras laikā inženieri demontēs ēku.

Pirms spridzināšanas darbu īstenošanas ir veikta risku novērtēšana - analizēti laikapstākļi, apvidus un norīkoti kvalificēti karavīri. Ēkas nojaukšana ir saskaņota ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības būvvaldi.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki aicina Irbenes apkārtnes iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret īslaicīgu troksni demontāžas darbu laikā.

Nojaukšanai paredzētā Ventspils Augstskolas tehniskā ēka atrodas norobežotā teritorijā, un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde kopā ar Valsts policiju nodrošinās objekta perimetra apsardzi, lai novērstu nepiederošu personu tuvošanos.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -4
    Opaps 07.06.2023, 15:35:44

    Kad tas notiks ?

  • 0
    Esmeralda 07.06.2023, 16:19:06

    Ceturtdien, 8. jūnijā, Ventspils novada Irbenē armijas Mehanizētās kājnieku brigādes kaujas inženieri veiks .....

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 07.06.2023, 20:06:31

    Vai gadijiena vel neir kād Objekt,uz kō varet patrenneties spridzināt?
    Vai pie Puz ezer neir vien Īpašum,kō būs konfiscet ar Tiess lēmum?

  • -3
    Opaps 07.06.2023, 22:31:50

    Cikos ?

  • 0
    Viktors + 08.06.2023, 05:04:36

    Labi,ka interesējies,varbūt tevi,vecais lembergist,arī derēja uzlaist gaisā reizē ar to ēku...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: