Ventspils dome lēmusi pagarināt Gāliņciema daudzfunkcionālā pakalpojumu centra būvniecības termiņu, kā arī palielināt projekta īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Projekts, kura mērķis ir izveidot Gāliņciemā kultūras un sabiedriskā centra infrastruktūru, tika uzsākts 2019. gada nogalē, bet būvniecība – gadu vēlāk. Ņemot vērā šī brīža ilgos piegādes termiņus un atsevišķu aprīkojuma pozīciju pieejamību tirgū, projekta pabeigšana un jaunās ēkas aprīkošana, kā arī daudzfunkcionālā centra darbības uzsākšana vairs nav iespējama līdz iepriekš noteiktajam termiņam – 2022. gada 31. decembrim.

Piemēram, lai aprīkotu centru, šī gada sākumā tika organizēts atklāta konkursa iepirkums par tiesībām veikt mēbeļu, datortehnikas un aprīkojuma piegādi. Saņemtie pretendentu piedāvājumi neatbilda nolikuma prasībām, līdz ar to iepirkums bija jāpārtrauc un jāveic atkārtota procedūra. Ņemot vērā visus apstākļus un ar visu deputātu vienbalsīgu balsojumu dome pieņēmusi lēmumu, projekta īstenošanu pagarināt līdz 2023. gada 31. decembrim, kā arī palielināt tā finansējumu.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 3143217 eiro apmērā. Tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 2385264 eiro, valsts budžeta dotācija 84186 EUR eiro, bet Ventspils valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums attiecināmajām izmaksām – 336 743eiro un projekta neattiecināmām izmaksas 337024 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: