Latvijas Sarkanā krusta Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centrā "Krustceles" Usmā 18. maijā Ventspils novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Mačtams, Sociālā dienesta darbiniece Iveta Egle un Usmas pagasta pārvaldes vadītājs Gendrihs Šķesters sveica simtgadnieci Ernu Dangu.

Ventspils novada pašvaldība dāvināja jubilārei 200 eiro, tos viņa tāpat saņems katrā nākamajā dzimšanas dienā.

Gaviļnieci sumināja arī vedekla Antra un dēls Tālivaldis Danga. Viņš pastāstīja, ka mamma ir no Liepājas puses, no Virgas. Kad nāca kara laiks, Erna devās bēgļu gaitās uz Vērgali, vēlāk Liepājā beidza mājturības skolu un strādāja lauku saimniecībā pie vecākiem. "Pēc tam mamma iepazinās ar manu tēti Jēkabu, kurš bija atgriezies no Sibīrijas, un pārcēlās dzīvot uz Durbi. Vecāki tur uzbūvēja māju, piedzimu es, bet, kad man bija pusotrs gads, tētis gāja boja autokatastrofā, un mani uzaudzināja mamma. Viņa aizvien dzīvoja Durbē, bet, kad vienai palika par grūtu, pārcēlās pie mums uz Ventspili.

94 gadu vecumā mamma krita un salauza gūžas kaulu, un pēc kāda laika mēs sapratām, ka vajadzīga palīdzība. Tā mamma nonāca Usmā," pastāstīja Tālivaldis, piebilstot, ka "Krustcelēs" par mammu ļoti labi rūpējas. Dēls ir pateicīgs māmuļai par rūpēm, mammu viņš raksturo ka saprotošu un atsaucīgu cilvēku. Ernai patika rosīties dārzā un virtuvē. Vedekla Antra atzina, ka vīramāte ir saticīga un ļoti laba omamma, kur vienmēr priecājas par mazdēlu Dāvja un Reiņa apciemojumiem.

Lēmums par pārcelšanos uz rehabilitācijas centru nebija viegls, bet nu ir skaidrs, ka tas bija pareizs, jo tagad Ernai apkārt ir sabiedrība un ilgdzīvotāja tiek labi aprūpēta. Uzmanības viņai netrūkst, turklāt ģimene regulāri apciemo Ernu. Antra saka lielu paldies "Krustceļu" darbiniecēm par iejūtību un prasmi centrā uzturēt možu noskaņojumu.

Sociālā aprūpētāja Ginta Avota-Avotiņa atklāja, ka gaviļniece, sēžot ratiņkrēslā, labprāt piedalās vingrošanas nodarbībās, bet, kad ir jubilejas, kopā ar citiem centra iemītniekiem iesaistās "Putniņu dejā". "Viņa mums ir aktīvs un ļoti pozitīvs cilvēks," simtgadnieci uzteica Ginta Avota-Avotiņa. Svētku reizē tika atskaņotas divas Ernai mīļas dziesmas: "Kur tu teci, gailīti mans" un "Zied ievas Siguldā".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: