Ventspils novada pašvaldība skolām piešķīrusi 120 planšetdatorus ar interneta pieslēgumu. Tos varēs izmantot mācību stundās, izejot laukā no klases, kā arī tad, ja epidemioloģisko apsvērumu dēļ atkal būs jāatsāk attālinātais mācību process.

Kā norāda Ventspils novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Mačtams, iepriekšējais mācību gads, kad "Covid-19" izplatības dēļ mācības bija jāorganizē attālināti, visiem skolēniem nebija nepieciešamo viedierīču. Secināts, ka to trūka 70 bērniem. Pavasarī planšetdatorus skolām piešķīra valsts, bet tagad arī Ventspils novada pašvaldība ir izsniegusi skolām viedierīces, domājot arī par to, lai skolēni varētu pilnveidot digitālās prasmes.

Aprēķinot, cik planšetdatoru nepieciešams katrai skolai, tika ņemts vērā vidējais audzēkņu skaits klasēs. Tā, piemēram, Zūru un Ugāles vidusskola saņēmusi 21 ierīci, Tārgales pamatskola 18, bet Piltenes vidusskola - 17 planšetdatorus.

Zūru pamatskolas direktore Santa Broša ir gandarīta par dāvinājumu, jo tas noderēs audzēkņiem informācijas meklēšanas un apstrādes procesā, planšetdatori būs labs palīgs kompetencēs balstīto zināšanu apgūšanā un tad, ja skolēniem būs jāizzina dabā notiekošie procesi.        

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: