26. septembrī, nu jau ceturto gadu pēc kārtas, Eiropas Savienības dalībvalstīs norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizētā akcija ''EDWARD'' jeb Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Kā ierasts, arī šogad Valsts policija visā Latvijā pastiprināti strādās un uzraudzīs ceļu satiksmi, lai aizvadītu šo dienu uz Eiropas ceļiem bez neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušajiem un smagi ievainotajiem cilvēkiem, cenšoties padarīt šo dienu par drošāko dienu ceļu satiksmē. Lai kopīgiem spēkiem šo mērķi sasniegtu, Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku atbalstīt akciju.

Lai gan šī brīža statistika nav iepriecinoša, pagājušajā gada EDWARD dienā Latvijā šo dzīvības līniju izdevās noturēt un aizvadīt dienu bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem vai smagi cietušiem. Šogad visiem ir jātiecas sasniegt to pašu gan EDWARD akcijas ietvaros, gan turpmāk, lai mazinātu traģiskos negadījumus uz ceļiem.

Uz Eiropas ceļiem policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē. Tas nozīmē, ka šogad Valsts policija akcijas laikā pastiprinātu uzmanību pievērsīs gan autovadītāju, gan mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku dalībai ceļu satiksmē, skaidrojot riskus, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tiks intensīvi kontrolēta drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana, kā arī likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli. Tāpat notiks pārbaudes, lai atklātu tos transportlīdzekļu vadītājus, kuri vada transportlīdzekli, būdami alkohola, narkotisko un citu apreibinošo vielu ietekmē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: