Jūrkalnes etnogrāfiskais ansamblis Maģie suiti Latvijai simtgades jubilejā sagādāja siltu, tradīcijām bagātu un pašu rokām darinātu dāvanu – laikapstākļu villaini.

Villainē tika ieausta un saglabāta informācija par Latvijas simtā gada laika apstākļiem no 2017. gada 18. novembra līdz 2018. gada 18. novembrim. Katru dienu raksturo 1 cm auduma ar attiecīgās dienas laikapstākļiem atbilstošas krāsas dziju. Saulītei dažādos gadalaikos ir atšķirīga intensitāte, tādēļ tās atainojums atšķiras. Villaines tapšanā piedalījās visas ansambļa Maģie suiti dziedātājas, un tas ir viņu mīļš apskāviens Latvijai, lai valsts zem tā justos stipra un pasargāta. Līdz janvārim villaini var apskatīt Jūrkalnes tautas nama otrā stāva izstāžu zālē, pēc tam, ja būs interese, villaine ceļos pa mūsu novada pagastiem, beigās atkal atgriežoties Jūrkalnē.

Dāvana tapa ar Ventspils novada pašvaldības 2018. gada kultūras projektu finansēšanas konkursa atbalstu, kā arī pateicoties citem atbalstītājiem un padomdevējiem: SIA Mice īpašniekam Ivaram Smiltiņam, Jaunpils Amatu mājas vadītājai Velgai Pavlovskai, tautas lietišķās mākslas studija Varavīksne vadītājai Daigai Jansonei un visiem pagasta iedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: