Valdība šodien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt starptautiskas palīdzības lūgšanu plašā ugunsgrēka dzēšanai Valdgales pagastā.

To, ka Latvija lūgs starptautisku palīdzību kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanai Valdgales pagastā, pirmdien pēc Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdes paziņoja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Kozlovskis norādīja, ka pamatā tiks lūgts gaisa atbalsts ugunsgrēka dzēšanai, proti, trīs helikopteri, jo līdz šim izmantotajiem Nacionālo bruņoto spēku un Lietuvas armijas helikopteriem nepieciešama apkope. Lūgts precizēt, kādām valstīm tieši Latvija prasīs palīdzību, ministrs uzsvēra, ka visām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Dalībvalstis izvērtēs Latvijas lūgumu un tad sniegs atbildi par to, kāda veida un cik lielu palīdzību tās ir gatavas sniegt. Patlaban nav zināms, cik ātri dalībvalstis varētu atsaukties Latvijas lūgumam.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons norādīja, ka purva un meža degšana var turpināties vēl nedēļu vai pat ilgāk. VUGD jau patlaban uzturot kontaktus ar tuvākajiem kaimiņiem - Lietuvu un Igauniju par to, kādus tehniskos un, pēc nepieciešamības, arī cilvēkresursus tās ir gatavas sniegt Latvijai.

Arī Kozlovskis teica, ka palīdzību varētu sniegt Latvijai ģeogrāfiski tuvākās ES valstis, taču jāņem vērā, ka patlaban arī citviet Eiropā valstis cīnās ar meža ugunsgrēkiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cits 23.07.2018, 20:32:53

    Nacionālo bruņoto spēku un Lietuvas armijas helikopteriem nepieciešams krietns remonts,ne apkope!
    Tie vecie,savu laiku nokalpojušie lūžņi der tikai paraugdemonstrējumiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: