Tārgales pagasta Ovīšu ciemā netālu no bākas uzstādīts metāla Austras koks. Tā augstums ir 6,5, metri, platums – 5 metri. Jauno vides objektu ciemam dāvināja biedrības "Ovīšu draugu kopa" pārstāvis Rauls Vēliņš.

Biedrībā apvienojušies aptuveni desmit aktīvistu, tā dibināta pirms gada ar mērķi aktivizēt Ovīšu iedzīvotājus, lai viņi domātu par ciema attīstību un risinātu dažādus aktuālus jautājumus. Pateicoties viņu uzņēmībai, salabots ceļš Ovīšu virzienā, bet nu draugu kopas pārstāvis Rauls Vēliņš pārsteidza visus, uzstādot Austras koku. Šī zīme izraudzīta tādēļ, ka tā ir skaista un estētiska, tā simbolizē vairākas dimensijas un rāda indivīda un sabiedrības attīstību. "Austras koks ir saistīts ar pasaules zināšanām – tām, kas bijušas pirms mums, mūsdienās atklātajām un tām, kas mums vēl ir apslēptas. Austras koks nozīmē nepārtrauktu indivīda un sabiedrības attīstību, tas atgādina, ka esam cēlušies no saviem senčiem un aiz mums ir jaunā paaudze – bērni," saka Rauls Vēliņš.

Latviskā simbola autori ir meistari Sīmansoni – dēls Jurģis un tēvs Māris no Rencēnu pagasta Valmieras pusē. Vispirms viņi izveidoja ābeli, kas atrodas Ventspilī, kafejnīcas "Rātsgalds" pagalmā. To uzlūkojis, Rauls Vēliņš uzrunājis metālapstrādātājus, lūdzot izgatavot Austras koku. Ar pārtraukumiem viņi strādājuši visu vasaru, lai 1. oktobrī Ovīšos varētu novietot lielo metāla konstrukciju. Tā atrodas netālu no bākas, meža ielokā, kur aug senas priedes. Rauls Vēliņš ar meistaru darbu ir ļoti apmierināts: "Viņi visu paveica pat labāk, nekā biju iedomājies. Austras koks ir uzstādīts tā, lai tajā varētu atstaroties Jāņu rīta saullēkts. To, vai tā būs, redzēsim nākamgad."

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    i 04.10.2017, 18:56:28

    Super! Par šādu padarīšanu pat nebiju dzirdējis.
    Apsveicams un novērtējams darbs. Paldies.
    P.S. Pavasarī obligāti braukšu apskatīt šo šedevru ;)

  • 0
    Vigil 04.10.2017, 23:22:55

    Nesen biju aizbraucis uz Ovisu baku, loti skaisti uz sakopti tur viss ir. Visiem iesaku kadu reizi aizbraukt, pastaigat pa mezu un apskatit baku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: