Piecu gadu laikā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attīstībā plānots ieguldīt 10,21 miljonu eiro, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde.

Veselības aprūpes infrastruktūras attīstības projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem un attīstīt veselības aprūpes infrastruktūru, kas saistīta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības un veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu sirds un asinsvadu, onkoloģijas un bērnu veselības aprūpes jomā.

Projektā plānota Ventspils slimnīcas laboratorijas un uzņemšanas nodaļas paplašināšana un pārbūve, operāciju bloka pārbūve un modernizācija, kā arī vairāku slimnīcas nodaļu atjaunošana. Paredzēts arī ievērojami paplašināt rehabilitācijas nodaļu un attīstīt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, it īpaši dienas stacionārā.

Tiks veikta arī diagnostisko izmeklējumu veikšanai un operāciju nodrošināšanai nepieciešamo iekārtu nomaiņa un jaunu iekārtu iegāde. Slimnīca iegādāsies dažādas jaunākās paaudzes medicīnas iekārtas, tai skaitā ultrasonogrāfus, rentgenus, datortomogrāfu, magnētiskās rezonanses iekārtu, endoskopijas iekārtas u.c. aprīkojumu, kas nodrošinās kvalitatīvākus un modernākus izmeklējumus un paplašinās pieejamo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu Ventspils slimnīcā un Talsu filiālē, skaidroja Grinvalde.

Projekta īstenošanai saņemtais finansējums sniedz iespēju celt kvalitāti pacientu aprūpē un nodaļu darbā, kā arī ieviest jaunus pakalpojumus slimnīcā, gan paplašinot rehabilitācijas nodaļu, gan piedāvājot modernākas un precīzākas diagnostisko izmeklējumu metodes.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra šonedēļ apstiprinājusi finansējuma piešķiršanu šim projektam. Kopējās plānotās izmaksas ir 10 211 164 eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 8 362 329 eiro, valsts budžeta līdzfinansējums 885 423 eiro un slimnīcas līdzfinansējums - 963 412 eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2022. gada 31. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 09.10.2017, 13:45:12

    Var jau pirkt vismodernākās iekārtas,attīstīt un uzlabot visu ko,bet ja cilvēks laicīgi nevar tikt pie vajadzīgā speciālista un laicīgi veikt visus izmeklējumus,tad tam visam no pacienta puses var izrādīties nulles vērtība...vienkārši viņš var nesagaidīt savu rindu!

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 10.10.2017, 09:37:36

    Galvenais iemesls ir valsts finansējuma trūkums un ar to ir saistītas rindas uz valsts apmaksātiem pakalpojumiem. Jaunas un modernas iekārtas nodrošina kvalitatīvākus un daudzveidīgākus pakalpojumus, kā arī sekmē kvalificētu speciālistu piesaisti. Neskatoties uz nepietiekamo valsts finansējumu, slimnīca rod iespējas uzlabot kvalitāti esošajiem veselības aprūpes pakalpojumiem un attīsta jaunus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: