Vairāki Ventspils novada kultūras un tautas nami arī šoruden, tāpat kā divus iepriekšējos gadus, vienu dienu būs atvērti vakarā un naktī. Tas notiks 6. oktobrī.

Piltenes kultūras namā notiks Ventspils bērnu vokālā ansambļa Jūras akmentiņi dalībnieku koncerts, kuri uzstāsies kopā ar Piltenes bērniem, tādējādi aicinot viņus pievērsties dziedāšanai.

Užavas tautas namā varēs tikties ar iestādes pulciņu un interešu grupu dalībniekiem. Atnākušos mudinās iesaistīties kopīgos skečos. Vakara dreskodsEsmu aktīvs kolhoznieks.

Tārgales pamatskolas zālē vietējais amatierteātris rādīs izrādes "Voi, cik viegel palik ap sierd" un "Par vīriešiem un kaķiem", būs skatāma muzikāla miniizrāde "Zvejnieks un nāra". Dziedās un spēlēs ansambļi "Dzimtais krasts", "Ziedu laiks" un folkloras kopa "Kāndla". Noskatoties videomateriālu, varēs uzzināt, kā svinēti pagasta svētki un kā Tārgales pagastā darbojas amatierkolektīvi.

Ugāles tautas nama programmā iekļauta amatierteātra "Ugāles drāma" izrāde "Lauku gurķis". Tajā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvs "Spiekstiņi", jauniešu deju kolektīvs "Palēciens", pūtēju orķestris "Ugāle" un līnijdeju grupa "Margrietiņas". Pēc izrādes – kopīgas lustes ar folkloras kopu "Urdava" un jaukto kori "Eglaine".

Jūrkalnes tautas namā paredzēta latviešu filmu nakts.

Ziru tautas namā notiks anekdošu vakars. Ziru amatierteātra aktieri būs iestudējuši dažādas anekdotes, un ikviens varēs stāstīt savas anekdotes. Izsolē būs iespēja iegādāties sev tīkamas lietas, skanēs diskomūzika.

Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše paredz, ka kultūras namu nakts varētu piesaistīt jaunus apmeklētājus kādam amatierkolektīvam, bet citi iedzīvotāji varbūt turpmāk drošāk vērs kultūras iestāžu durvis un biežāk apmeklēs koncertus un izrādes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: