Daudzos novada pagastos notiek dažādas labdarības akcijas, kurās ar savu ziedojumu aicināts piedalīties ikviens pagasta iedzīvotājs. 

Jau 15 gadus ciemos pie veciem un vientuļiem pilsētas un pagasta iedzīvotājiem dodas Piltenes rūķi. Labdarības akciju organizē Piltenes vidusskolas kolektīvs – bērni, viņu vecāki, skolotāji un skolas darbinieki. Šīs akcijas koordinatore Zane Pamše atklāj, ka šogad ar ziedojumu vākšanu neiet tik labi, kā citus gadus, un izsaka cerību, ka varbūt šodien piltenieki vēl sarosīsies.

Lielākas vai mazākas dāvanas, bet tās noteikti rīt tiks aizvestas 23 vientuļajiem pensionāriem un invalīdiem, viņiem tiks prieks ne tikai par dāvanām, bet arī par bērnu skandētājiem dzejoļiem un dziesmām. Viņiem noteikti noderēs skolas apkopējas sagādātie tējas maisiņi, dāvaniņa no aptiekas kolektīva, saldumi un citas lietas.  

Arī Užavas skolas kolektīvs jau vairākus gadu organizē akciju Laimes lācis, kurā ziedojumi tiek vākti veciem, vientuļiem cilvēkiem. Bērni izgatavojuši apsveikuma kartītes, sanesuši cepumus, citronus, svecītes, ābolus, ievārījumus un citas veltes. Sociālas darbinieks dod padomu, kam šīs veltes noderētu, un bērni parasti tās nogādā kopā ar nelielu koncertu. 

Labdarības akciju organizē arī ugālnieki. Skolotāja Zaļkalne, šīs akcijas lolotāja, ir gandarīta, ka bērni saprot šo ideju un kopā ar vecākiem sagādājuši mīļas dāvanas – atnesuši rakstāmpiederumus, burtnīcas, skolas somas, konkfekšu tūtes un citas dāvanas. Katrs skolasbērns saņēmis uzaicinājumu piedalīties akcijā. Šoreiz dāvanas tiks ģimenēm, kurām iet grūti.

Lieli palīgi skolas kolektīvam ir Ugāles jaunieši, bijušie absolventi, kas uzņēmušies dāvanas izvadāt. Savukārt Iveta Pete no sieviešu biedrības Ugāles ābeles ar pašceptām piparkūkām un raušiem iepriecinās vientuļos pensionārus.

Arī novada pašvaldība un Sociālais dienests šogad organizē akciju, kurā aicina ziedot bērniem, veciem ļaudīm un trūkumā nonākušām ģimenēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: