Ventspils novadā sākusies pašvaldību grants ceļu bez cietā seguma pārbūve. Pārbūvi paredzēts veikt visos pagastos.

Pirmajā objektā darbi, kurus veic SIA "Venta–1", Ances pagastā sākās 2. septembrī. Ceļu A-30 Jaundobēji–Rinda piecu kilometru garumā pārbūvēs līdz 7. jūlijam. Būvuzraudzību Ancē veic SIA "BaltLine Globe."

Finansējuma saņemšanai Lauku atbalsta dienestā iesniegts projekts "Pašvaldības autoceļu pārbūve Piltenes pagastā Ventspils novadā". Šajā pagastā paredzēts pārbūvēt četrus ceļa posmus. Būvdarbus veiks SIA "Ostas celtnieks", būvuzraudzību – SIA "BaltLine Globe". Pārbūvi Piltenes pagastā iecerēts uzsākt 2017. gada 1. februārī, pabeigt 29. septembrī.

SIA "Austrumi" uzticēts izstrādāt būvprojektus grants ceļu pārbūvei Jūrkalnē, Zlēkās, Ugālē, Popē un Usmā, SIA "ETNA projekti" veic būvprojektu izstrādi objektiem Užavā, Tārgalē un Vārve, savukārt SIA "JOE" – Zirās un Puzē.

Objektu pārbūve notiek saskaņā ar apstiprinātajiem teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem un tajos noteiktajām prioritātēm, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību, tādējādi uzlabojot arī iedzīvotāju dzīves vidi. Nosakot, kuri ceļa posmi tiks pārbūvēti, Ventspils pašvaldības Attīstības nodaļas speciālisti gada sākumā apmeklēja visus pagastus un tikās ar uzņēmējiem, kuri izteica savu viedokli par to, kuri grants ceļu posmi būtu pārbūvējami.

Ventspils novada pašvaldībai maksimāli pieejamais publiskais finansējums no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai ir 2 660 000 eiro. Pašvaldības finansējums ir 10% no attiecināmajiem izdevumiem jeb 295 555,56 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Jana 14.12.2016, 20:37:12

    Jaundobēji? Kur tāds ceļa posms atrodas? Bieži sanāk braukāt pa to pusi bet par Jaundobējiem nekas nav dzirdēts...

  • 0
    Māris 14.12.2016, 21:54:06

    Tas noteikti ir apsveicami, ceļu infrastruktūra iespējams atdzīvinās lauku uzņēmējdarbību, vai vismaz samazinās laiku izmiršanu tiešā un netie'šā nozīmē.Lauki ir Latvijas un latvietības pamats.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: