29. aprīlī plkst. 19:00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē gaidāmais dziedātājas Marijas Lauras Bakarīni (Maria Laura Baccarini) un vijolnieka Režī Ibī (Regis Huby) koncerts ļaus klausītājiem vakaru baudīt divu Eiropas kultūru mūzikas un vīna pasaulē.

Šajā vakarā itāļu un franču mūziķu duets sniegs vienīgo koncertu Latvijā, uzstājoties ar Džoržio Gaberam (Giorgio Gaber) veltītu programmu.

Laura Bakarīni ir pazīstama itāļu dziedātāja, aktrise un dejotāja ar lielu pieredzi dramatiskajā un muzikālajā teātrī. Šobrīd māksliniece regulāri sadarbojas ar dažādiem džeza, laikmetīgās un improvizētās mūzikas pārstāvjiem, no kuriem viens ir Režī Ibī – ideālais partneris jeb perfect match (no angļu val.). To apliecina pati Marija, ar Režī apvienojoties projektā “Gaber, io e le cose” jeb “Gabers, es un lietas”, kas ir cieņas pilns reveranss pazīstamajam itāļu mūziķim, rakstniekam, dramaturgam un arī aktierim Džordžio Gaberam.

“Man ar Džordžio Gabera un viņa līdzautora Sandro Luprīni (Sandro Luporini) tekstiem un dziesmām ir ļoti personīgas un spēcīgas attiecības. Projekts “Gaber, io e le cose” pastāv jau kādu laiku, un šīs dziesmas man ir ļāvušas augt kā cilvēkam un nekad nebeidz mani pārsteigt. Režī interpretē šīs pārmaiņas manā dzīvē. Trauslo sirdi, jautājumus, atbildes, bezatbildes... Viņš tam piešķir perfektu skanējumu. Tik personīgu, bagātu, izsmalcinātu un cieņas pilnu pret katru vārdu. Viņš izmanto gan elektrisko, gan akustisko vijoli un dažādu efektu pedāļus.” Tā par Ventspilī gaidāmo priekšnesumu stāsta pati Marija.

Koncerta viesus sagaidīs dzirkstošs pārsteigums no Itālijas, kā arī vīns no populārākā Francijas reģiona – Bordo, pēc koncerta. Neformālā gaisotnē par dažādiem šo valstu vīniem, kuri baudīšanai nav izvēlēti nejauši, labprāt pastāstīs WSET sertificēta vīnzine. Vīnu pudelēs par īpaši draudzīgām cenām būs iespējams iegādāties arī līdzi ņemšanai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Es 11.04.2016, 12:09:09

    Vīnu labprāt sāktu noprovēt jau pirms koncerta!
    Laivar pa drusciņai dziedāt līdzi.Itāliski jau katrs māk-vismaz -feličita,pjāno pjāno mōre mīo!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: