Mūspuses augļkopji par ābolu noietu šogad nesūdzas, kaut cenas ir augstākas nekā pērn. Daļu produkcijas augļkopji realizēs akcijā Skolas auglis.  

Pērn ap šo laiku kilograms ābolu maksājis 30-40 sant., atceras z/s Kalnarāji 2 īpašnieks Raivo Špude. Šogad ābolu vidējā cena ir 50-60 sant. Salīdzinot ar pagājušo gadu, pircēju pieprasījums ir nedaudz krities, novērojis Špude, kurš savu produkciju sestdienās realizē Ventspils tirgū.

Ja pērn pircēji lūdza iesvērt pa 3-5 kg augļu, šogad biežāk vaicā pēc 1-2 kg. Tomēr cik augļkopis uz tirgu aizved, tik arī parasti visu klienti izpērkot. Šobrīd vēl daudziem ir pašu dārzos izaudzētās rudens veltes, un īstais ābolu tirgus būs mazliet vēlāk, domā Špude. Šobrīd vispieprasītākās šķirnes esot ‘Auksis’   un  ‘Lobo’.

Par ražas noietu zirenieks nesatraucas, drīzāk rēķina, lai no ražas pietiktu visām tām akcijā Skolas auglis iesaistītajām skolām, kurām viņš no 1. janvāra apņēmies piegādāt ābolus. Kalnarāji 2 ar augļiem nodrošinās Jūrkalnes, Užavas un Zūru pamatskolas, kā arī dažas Ventspils skolas. Tāpēc veikaliem, kas interesējas par Kalnarāju 2 saimniecības izaudzēto un diemžēl var piedāvāt ļoti zemu iepirkuma cenu, Špude savu produkciju atteicis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: