Popes un Vārves pagasta skolēni tikuši pie jauniem Mercedes-Benz Intouro autobusiem, ar kuriem viņi ik darbdienu tiks vizināti uz skolu un mājup. 

 Autobusi iegādāti, pateicoties Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzfinansētam projektam Pašvaldības aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus. Vakar svinīgā pasākumā Tukumā autobusus saņēma 15 Kurzemes, Pierīgas un Zemgales novadu pašvaldības.

Apskati foto!

Ventspils novads saņēma divus Mercedes-Benz Intouro autobusus, kuros paredzētas 40 sēdvietas un 41 stāvvieta. Kā aģentūru LETA informē SIA Domenikss pārstāve Liliāna Ozoliņa, atbilstoši novadu pašvaldību izvēlei autobusi aprīkoti ar ratiņkrēsla pacēlājiem, ratiņkrēslu drošības sistēmām un LED mirgojošām signāla gaismām.

Iepirkums par skolēnu autobusu iegādi valstī veikts centralizēti. Katrs autobuss maksā ap Ls 138 000, informē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Pašvaldības līdzfinansējums abu autobusu iegādei ir 10 % no autobusu vērības jeb nedaudz virs Ls 27 000.

Popes un Vārves skolēni jauno autobusu ērtības varēs izbaudīt vistuvākajā laikā. Līdz šim mazie popiņi vesti ar pavecu un daudzus remontus piedzīvojušu mersedesu, savukārt Vārves pagastā, kur ik dienas uz skolu tiek vesti ap 80 bērnu, izmantoti vienlaikus divi mazākas ietilpības autobusi. Vienu no tiem – pirms diviem gadiem iegādāto 19- vietīgo busiņu turpmāk izmantos Usmas pagasta bērnu transportēšanai uz Ugāles vidusskolu. Savukārt 8-vietīgo Usmas pagasta busiņu turpmāk, visticamāk, kāds no pašvaldības dienestiem.           

Vakar svinīgajā pasākumā Tukumā piedalījās Šveices konfederācijas palīdzības biroja Igaunijā, Latvijā un Lietuvā biroja vadītāja Kristina Griedere, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs, Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors Māris Krastiņš un SIA Domenikss direktors Viktors Troicins, kā arī pašvaldību pārstāvji.

Bez minētajiem 40-vietīgajiem autobusiem, novada dome vēl cer saņemt divus 19-vietīgus Volkswagen markas autobusus, kas finansēti no Eiropas Sociālais fonda līdzekļiem un varētu tikt piegādāti februārī vai martā. Tie, visticamāk, tiks Ances un Zlēku skolēnu vešanai. Arī šo autobusu iegādei paredzēts 10 % liels pašvaldības līdzfinansējums.

Esam jau rakstījuši, ka ar bērnu transportēšanu uz skolu un mājup no tās nodarbojas 9 no visiem 12 novada pagastiem, šāda pakalpojuma pagaidām nav Zlēkās, Piltenē un Tārgalē. Kopumā pašvaldība skolēnu pārvadāšanai tērē aptuveni Ls 125 000 gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: