1. maijā plkst. 16 Ugāles tautas namā "Gaisma" sāksies Ugāles Mūzikas un mākslas skolas jubilejas pasākums "Tikai 25!" Uz tikšanos aicināti mācību iestādes absolventi, bijušie un esošie pedagogi, lai kopīgi atcerētos, kā veicies 25 gados.

Sākotnēji Ugālē bija izveidots klavieru pulciņš, bet 1987. gada rudenī Ugāles pagasta Izpildkomitejas telpās tika atvērta Ventspils Mūzikas vidusskolas filiāle, dodot iespēju apgūt klavieru, flautas un akordeona spēli. Trīs gadu laikā Mūzikas skolas filiālē mācījās jau 27 audzēkņi.

 

1990. gada rudenī Ventspils Mūzikas vidusskolas filiāle Ugālē pārtapa par Ugāles Mūzikas skolu, mācību iestādē bija 67 audzēkņi Skolā tika mācīts akordeons, klavieres, dažādi pūšam- un sitaminstrumenti, kādu brīdi pat vijole. Pirmajos pastāvēšanas gados Ugāles Mūzikas skolai ir bijusi sava filiāle Piltenē, līdz tā izveidojās par patstāvīgu mūzikas skolu. Skolas pirmais direktors, ilggadējais Ugāles pūtēju orķestra diriģents Imants Budavs, savā 14 gadu garajā darba mūžā mūzikas skolā lielu uzmanību veltīja jauno pūtēju apmācībai. 2004. gadā direktores amatā stājās Rasma Petmane, un skola ieguva jaunu seju. Trīs gadu laikā direktorei izdevās Mūzikas skolai izcīnīt jaunas telpas, tai tika atvēlēts kapitāli izremontētais bērnudārza "Lācītis" bijušais korpuss.

 

2009. gadā skola paplašinās un iegūst jaunu statusu – Ugāles Mūzikas un mākslas skola. Jau četrus gadus Ugāles Mūzikas skolā Rasmas Petmanes vadībā audzēkņi apgūst vijoles spēli. Sitaminstrumentu un interešu izglītībā ir pat ģitāras spēles apmācība. Skolā darbojas akordeonu, vijoļu, flautu, klarnešu, saksofonu ansambļi un klavieru dueti. Šogad koncertu programmas ir bagātinājuši arī ģitāristu ansambļu sniegumi, bet nozīmīga vieta kolektīvajā muzicēšanā ir skolas orķestrim.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: