Līdz ar siltākiem laika apstākļiem ir atsākušies pagājušajā gadā iesāktie Lielā laukuma labiekārtošanas darbi. Šonedēļ pilsētas centrālajā laukumā tiek stādītas ābeles, liepas un dažādas puķes, un drīzumā tiks uzsākti granīta flīžu seguma un unikālās strūklakas izbūves darbi.

Šonedēļ Lielajā laukumā tiks iestādītas kopā 32 dekoratīvas ābelītes, 3 liepas, kā arī vairāki tūkstoši puķu: 2700 Gailardijas un 1660 Vadšteinijas, bet maija sākumā laukumu papildinās 450 Heihēras un 200 Eihinācijas.

Aprīlī Ventspils ostā tika piegādāti pirmie konteineri no Ķīnas ar granīta flīzēm, kuras tiks izbūvētas pašlaik norobežotajā laukuma centrālā daļā. Granīta izcelsme ir Indija, kas ir tā ieguves vieta, bet granīta apstrāde tiek veikta Ķīnā, kur granīta flīzes tiek sagatavots precīzā izmērā atbilstoši projekta rasējumiem. Kopā tiks piegādāti ap 20 konteineru ar granīta materiāliem.

Pirms pašu flīžu ieklāšanas, tiks noslīpēts „betona piens”, ieklāta betona izlīdzinošā kārta un hidroizolācijas ieklāšana strūklakas baseina daļā. Paredzēts, ka baseina daļā tiks ieklātas granīta flīzes ar pulētu jeb slīpētu virsmu, savukārt pārējā daļā – dedzinātas virsmas flīzes.

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka ir noslēgts līgums ar SIA „Ostas celtnieks” par Lielā laukuma strūklakas mastu ”Valzivs” izgatavošanu un uzstādīšanu. Pašlaik notiek materiālu (nerūsējošā tērauda caurules, vantis) pasūtīšana un nepieciešamo būvniecības dokumentu sagatavošana, lai tuvākajā laikā varētu uzsākt arī strūklakas izbūves darbus.

Šīs unikālās strūklakas izbūve ir komplicēts process, taču, ja viss notiks kā plānots, to iecerēts pabeigt līdz jūlija beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: