Glezniecības plenērs, ko organizē Ventspils muzejs, notiek no 2010. gada un rada nozīmīgu profesionālas mākslas klātbūtni Ventspils pilsētvidē, kā arī pateicoties dalībnieku atlases kritērijiem (profesionāli, regulāri strādājoši mākslinieki) - Kurzemes reģionā.

Ventspils muzejs 2010.gadā kļuva par Kurzemes mākslas dienu organizatoru un viena no būtiskajām aktivitātēm Ventspilī Kurzemes mākslas dienu laikā bija glezniecības plenēra norise aprīļa beigās. Ventspils plenēra īpatnību rada pieaicināto mākslinieku daudzveidība, kas pārstāv gan tradicionālos plenēra gleznotājus, gan māksliniekus, kas ierasti strādā darbnīcā, dabu izmantojot kā vienu no iedvesmas avotiem. Kopš pagājušā gada plenērā piedalās arī viesmākslinieki no tuvākajām kaimiņvalstīm. No 2010.-2014.gadam plenērā piedalījušies 48 mākslinieki un saskaņā ar plenēra nolikumu, katrs mākslinieks vienu darbu dāvina Ventspils muzeja mākslas kolekcijai.

 

Šogad mākslas plenērā piedalās –Laila Balode (Rīga), Liena Bondare (Rīga), Vilnis Putrāms (Rīga/Diseldorfa), Ieva Vītola-Lindkvista (Kuldīga), Mārtiņš Krūmiņš (Liepāja), Neonilla Medvedjeva (Rīga), Valērijs Baida (Madona), Remigijus Tregys (Klaipēda), Jeļena Baranovska (Ventspils).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: