Nedēļas nogalē, 9. augustā, Ventspils novadā turpinās svinēt pagastu svētkus. Šoreiz svētki būs Popē, Zirās un Zlēkās, savukārt Piltenē notiks novada dziedošo ģimeņu spiets.

Popes pagastsvētki iesāksies piektdienas vakarā ar grupas Avedceļš koncertu. Sestdien – galvenajā svētku norišu dienā – kultūras namā būs apskatāma pamatskolas audzēkņu darbu izstāde Taureņu spārnu vieglumā. Vēlāk kultūras nama pagalmā skatāma fotoizstāde Es un mans tētis. Dažādos koncertos uzstāsies Lorija Vuda un Ventspils vīru kora grupa, Popes un citu novada pagastu pašdarbnieki, kā arī grupa On Que. Savs prieks būs arī teātra baudītājiem – bērniem Užavas amatierteātris izrādīs Sarkangalvīti un vilku, bet pieaugušajiem Popes Teātramīļu sniegumā tiks komēdija Viena traka diena. Sporta laukumā notiks spēles lieliem un maziem, bet svētku izskaņā zaļumballi spēlēs Brenča muzikanti.

Savukārt Ziru pagasta svētki sestdien plkst. 12 iesāksies ar Vārves amatierteātra izrādi Barona Bunduļa atgriešanās. Stundu vēlāk sāksies svētku gājiens, kurā būs redzami dažādi izpušķoti braucamrīki. Dienas gaitā notiks Svaru bumbu kluba dalībnieku paraugdemonstrējumi. Būs sportiskas aktivitātes dažādiem vecumiem, piepūšamās atrakcijas bērniem. Varēs izbraukt ar gokartiem, samīļot haskija šķirnes suņus. Koncertos uzstāsies dziedošais aktieris Andris Bērziņš, popgrupa Putas un putiņas no Kuldīgas un vēderdejotājas no Turlavas. Zaļumballē spēlēs brāļi Rozentāli. Plkst. 23 būs svētku salūts.

Bet sestdien Zlēkās notiks tradicionālie Dīķa svētki, kas sāksies agri no rīta ar copes vietas izlozi un makšķerēšanas sacensībām. Būs skrējiens apkārt dīķim un citas sportiskas aktivitātes. Kopā ar mākslinieci Elitu Asni svētku dalībnieki aicināti piedalīties kopīga mākslas darba radīšanā. Zlēku baznīcā skanēs ērģeles (muzicēs Ilona Birģele un Ilona Jaunzeme), kultūras namā uzstāsies Usmas amatierteātris, bet vakarā muižas parkā (lietus gadījumā – kultūras namā) par zlēcinieku un pagasta viesu omulību gādās aktieris Andris Bērziņš. Balli spēlēs grupa Stāvkrasts.

Sestdien Piltenē plkst. 18 Pils parka estrādē notiks Ventspils novada dziedošo ģimeņu spiets Dziesmu mēs mīlam, dziesmu mēs dziedam. Piedalīsies dziedošās ģimenes no Ugāles, Jūrkalnes, Tārgales un Piltenes. Viesosies Milleru – Balandīnu ģimene no Rīgas. Plkst. 22 Zaļumballe.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: