1. augustā plkst. 16.00 Galvenajā bibliotēkā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sešiem pilsētas vidusskolu absolventiem svinīgi pasniegs Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības par nosaukuma “Gada skolēns” iegūšanu, bet astoņi vidusskolu absolventi saņems domes Pateicības rakstus.

Kopš 2000. gada nominācija „Gada skolēns” tiek piešķirts Ventspils vispārizglītojošo skolu audzēkņiem par augstiem sasniegumiem mācību darbā – atzīmes 8, 9, 10 vidējās izglītības atestātā un „A” un „B” līmenis centralizētajos eksāmenos (pēdējos divos gados, kad vērtējums centralizētos eksāmenos tiek izteikts procentos, kopējais procentuālais vērtējums ne zemāk par 75%). Laika posmā no 2000. līdz 2013. gadam šo nosaukumu ir ieguvuši 110 Ventspils vidusskolu absolventi.

 

Šogad nominācijas “Gada skolēns “ ieguvēji ir Ingūna Ašnevica, Judīte Petroviča, Andris Štefenbergs, Elza Harja, Alīna Gončarova un Miķelis Marnauza. Viņi visi ir Ventspils 1. ģimnāzijas absolventi.Trīs nominācijas „Gada skolēns” ieguvēji ir veiksmīgi pārstāvējuši savu skolu un pilsētu atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs .

 

Judīte Petroviča komandas sastāvā ir ieguvusi 1. vietu atklātajā angļu valodas olimpiādē, Andris Štefenbergs - Atzinības rakstu par sasniegumiem 2. atklātajā mājsaimniecības olimpiādē „Tradicionālās kultūras mantojums” un 2. vietu atklātajā tehniskās grafikas olimpiādē, bet Ingūna Ašnevica - Atzinības rakstu par veiksmīgāko mājas darbu 2. atklātajā mājsaimniecības olimpiādē „Tradicionālās kultūras mantojums”.

 

Astoņiem absolventiem par teicamiem rezultātiem mācību darbā tiek pasniegtas domes Pateicības. Pateicības ieguvējam tikai vienā no eksāmeniem kopējais procentuālais vērtējums ir zemāks par 75%.

 

Domes Pateicības ieguvēju vidū ir divi Ventspils 1. ģimnāzijas skolēni Edīte Beķereun Ralfs Pomilovskis, 2. vidusskolas skolēns Aleksandrs Slobodjaņuks, 3. vidusskolas skolēns Dmitrijs Žarovs, 4. vidusskolas skolēni Eleonora Grigāne, Edgars Rozentāls, Andrejs Ernests Zirnis un Paula Lūcija Vējkrīgere.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: