12. jūlijā Užavas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Draudzes diena.
Pasākuma dalībnieki apmeklēs arī Piltenes un Landzes draudzi, kurās kalpo mācītājs Āris Kronbergs.

Užavas Draudzes diena kļuvusi par svētīgu tradīciju, pievēršot uzmanību dievnamiem, kas ir ne tikai dievkalpojumu, kristību, iesvētību, laulību, reizēm arī izvadīšanas vieta, bet arī kultūrvēsturiski objekti, pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

 

Par sakrālo ēku kultūrvēsturisko nozīmi 12. jūlijā stāstīs enciklopēdijas "Latvijas luterāņu baznīcas: vēsture, arhitektūra, māksla un memoriālā kultūra" autors Vitolds Mašnovskis. Par zinātnisko izdevumu četros sējumos viņam piešķirta Kultūras mantojuma Lielā balva, jo Vitolds Mašnovskis apkopojis plašu informāciju par Latvijas luterisko baznīcu vēsturi, arhitektūru, mākslinieciskajām un kultūrvēsturiskajām vērtībām, veicis baznīcu ārskatu, interjeru un iekārtas detalizētu fotofiksāciju, papildinot to ar izpostīto vai pārbūvēto baznīcu ārskatu, interjera un iekārtojuma attēliem.

 

 

Draudzes dienai, kuras moto ir "Iesim Tā Kunga namā!", sāksies plkst. 10 ar dievkalpojumu Užavas baznīcā. Plkst. 13 sāksies Vitolda Mašnovska lekcija par Užavas baznīcu, plkst. 14.30 lekcija notiks Landzes baznīcā, plkst. 16 – Piltenes baznīcā. Užavas Draudzes diena noslēgsies ar svētbrīdi plkst. 18 Piltenes dievnamā. Draudzes dienas īpašais viesis Liepājas diecēzes bīskapsPāvils Brūvers.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: