Noslēdzies Latvijas 23. čempionāts maxibasketbolā senioriem, kura finālsacensībās Ogrē 40+ vecuma grupā ventspilnieki izcīnīja otro vietu.

Ventspils četrdesmitnieki līdz šim bija kļuvuši par vairākkārtējiem čempioniem šajā vecuma grupā un cerēja uz šādu panākumu arī šosezon, taču čempionāts izvērtās citādāk, nekā plānots. Jau otrajā mačā savainojumā iedzīvojās komandas līderis Aigars Bernāts, kuram traumu sezonas gaitā tā arī neizdevās sadziedēt. Regulārās sezonas divu apļu turnīru Ventspils seniori noslēdza otrajā vietā, bet pusfinālā pretī nāca vecie labie paziņas no Rīgas Barona. Spēle izvērtās tiešām smaga, tomēr tās izskaņā veiksmīgāki bija ventspilnieki, izcīnot panākumu 62:59. Rezultatīvākie uzvaras kaldinātāji bija Uģis Lasmanis un Andris Priede ar 15 punktiem, kā arī Andris Ziemanis ar desmit.

Finālā pretī stājās Doks Jelgava spēlētāji, kas jau vairākus gadus arī ir ventspilnieku galvenais konkurents uz pirmo vietu. Kamēr Ventspils komandai joprojām nācās meklēt variantus uzvarām bez sava līdera Bernāta, jelgavniekiem pēc ilgstošas prombūtnes laukumā atgriezās viens no galvenajiem vilcējiem - Rihards Krasovskis. Iespējams, tieši tas ļāva jelgavniekiem mača izskaņā gūt vairākus svarīgus grozus un izcīnīt uzvaru 64:57. Līdz ar to šoreiz par čempioniem kļuva Jelgavas seniori, bet ventspilniekiem nācās samierināties ar otro vietu un sudraba medaļām. Labākie punktu guvēji finālspēlē bija Juris Gludītis ar 17 un Uģis Lasmanis ar 15, bet Dainis Martinsons pievienoja desmit punktus. Komandā vēl spēlēja Artis Stūris, Andris Priede, Māris Ģipsers, Andris Ziemanis, Imants Melkurts, Ģirts Reimanis, Andris Mitenbergs, Jānis Dārziņš, Gints Grīnbergs, Ģirts Ģipsers un Miks Jankovskis.

Ventspilnieki pielikuši roku, lai arī citu pilsētu komandas izcīnītu medaļas. Precīzāk sakot – divu vecuma grupu Tukuma vienības. Jānis Dārziņš un Juris Petrovs kļuva par sudraba medaļu ieguvējiem BK Tukums 50+ rindās. Tiesa, finālmačs komandai izvērtās pagalam bezcerīga – puslaikā 11:38, visā mačā 42:80. Arī Vilnis Reinbergs

BK Tukums 65+ rindās tika līdz finālam, bet tajā pēdējā ceturtdaļā komanda izlaida no rokām vadību, galu galā piedzīvojot zaudējumu 43:46. Reinberga kontā astoņi punkti un godam nopelnīta sudraba medaļa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: