Alternatīvās aprūpes centra Žēlsirdības mājas ganāmpulku papildinājuši trīs sivēni. Dzīvniekus organizācijai uzdāvinājusi Swedbanka.

Noskaties video!

Žēlsirdības mājas galvenajā mītnē Ventspilī ir divas govis, 50 vistas un truši, Užavā – četras govis, teliņš un vistas, Tārgalē – zirgs, divas govis un divi buļļi, teliņš, vistas, tagad – arī trīs sivēni.

«Dzīvnieki mums vajadzīgi gan tādēļ, lai mēs būtu paēduši, gan arī tāpēc, lai mani audzēkņi, kas ir jaunieši ar garīgās attīstības traucējumiem, iemācītos strādāt, tātad ar laiku varētu dzīvot patstāvīgi,» saka organizācijas vadītāja Tatjana Bražņika.

Viņa ar vīru Valēriju daudzus gadus sniedz pajumti bāreņiem un citiem jauniešiem, kas nav vajadzīgi ne vecākiem, ne valstij. Bražņiki māca viņiem dzīvot ģimenē, strādāt un rūpēties par sevi. Tas nav viegli, jo daudzi jaunieši ar garīgās attīstības traucējumiem neprot pat saklāt gultu un nomazgāt traukus.

«Viens no mūsu puišiem nesen man teica: «Taņa, man apnicis te vergot!» Apsēdāmies un mierīgi izrunājāmies. Teicu, lai puisis padomā, vai citur kāds viņu gaida, vai viņš ir gatavs zagt, lai tiktu pie ēdiena laikā, kad mūsu centrā vienmēr būs zupas šķīvis,» aizdomājas Tatjana.

Šovasar – no 1. jūnija līdz 30. augustam – Žēlsirdības mājā notika radošās darbnīcas, ko apmeklēja 78 jaunieši no dažādām Latvijas vietām, kas apguva sociālās iekļaušanās prasmes un mācījās sadzīvot cits ar citu. Arī viņiem patika ieiet kūtī un apraudzīt dzīvniekus, un daudzi vaicāja: «Taņastant, vai varēšu atbraukt pie tevis vēlreiz?» Dzīves sūrmi izbaudījušie jaunieši tiecas pie Taņas, tāpēc organizācijas vadītāja priecājas par katru ziedotāju, kas atbalsta Žēlsirdības māju – graudā, naudā vai ar padomu.

«Visus vārdā nenosaukšu, bet īpaši aizkustināta biju, kad pareizticīgo mācītājs Tēvs Vadims sirsnīgi pateicās mums par darbu. Viņš bieži draudzes vārdā atsūta kādu ziedojumu. Kopumā cilvēki ir ļoti atsaucīgi,» secina Bražņika.

Piektdien pie viņas viesosies portāla Ziedot.lv pārstāvji, jo viņi ventspilnieku atbalstam savā portālā izveidojuši sadaļu Palīdzēsim lidot ievainotiem putniem un vēlas zināt, kā

Žēlsirdības māja izmanto iegūtos līdzekļus.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: