Ventspils novada pašvaldība īstenojusi projektu „Ventspils novada izglītības iestāžu energoefektivitātes uzlabošana”, divās pirmsskolas izglītības iestāžu ēkās un trīs pamatskolās veicot energoefektivitātes uzlabošanas darbus.

Darbi tika veikti Ances pirmsskolas izglītības iestādē „Vālodzes”, Popes pirmsskolas izglītības iestādē „Zemenīte”, Puzes pamatskolā, Tārgales pamatskolā, kā arī Užavas pamatskolā un internātā. Darbus finansēja Ventspils novada pašvaldība un Klimata pārmaiņu un finanšu instruments.

 

Darbus pēc SIA „Samrodes” izstrādātās tehniskās dokumentācijas Ances PII „Vālodzīte”, Užavas pamatskolā un internātā, un Tārgales pamatskolā veica SIA „Ostas celtnieks”, bet Popes PII „Zemenīte” un Puzes pamatskolā – SIA „Vindbūvserviss”.

 

Jautājot par iegūto pēc projekta realizācijas, tiek minēti dažādi uzlabojumi. Puzes pagasta pārvaldnieks Viesturs Pudulis – Indāns: „Galvenos rezultātus siltuma saglabāšanā varēsim uzzināt tikai pēc ziemas pavadīšanas, tad varēsim arī salīdzināt siltuma patēriņu pirms siltināšanas un pēc. Patreiz esam ieguvuši vizuāli skaistu ēku, pa logu spraugām iekšā nepūš vējš, skaņas izolācija ļoti krasi mainījusies uz labo pusi, durvis arī nomainītas, visumā sakopta ēka.”

 

Popes pagasta pārvaldes vadītājs Vilnis Krauze par paveikto pirmsskolas izglītības iestādē saka: „Skaista fasāde, laba ventilācija, atjaunota lietus ūdens noteku sistēma, cerams, ka būs siltākas telpas.”

 

„Tārgales skolas siltumefektivitātes uzlabošanas ietvaros tika veikts ēkas cokola siltināšana, ārdurvju nomaiņa (izņemot galvenās ieejas), pārsegumu siltināšana un azbestcementa jumta seguma nomaiņa. Rezultātā uzlabota skolas ēkas siltumefektivitāte un uzlabots ēkas vizuālais izskats”, saka Tārgales pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Laksbergs.

Užavas skola ir ieguvusi energoresursu ietaupījumus, tiek veikta siltumenerģijas uzskaite. Užavas pagasta ieguvums ir skolas apkārtnes sakārtotība un skolas ēku vizuālā izskata uzlabošana. Projekta ietvaros tika nomainīts sporta zāles grīdas segums, kas ir atbilstošs sporta nodarbību prasībām. Skola ir kļuvusi pieejama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jo uzbrauktuves ir atbilstoši uzbūvētas pie abām skolas ēkām, stāsta Užavas pamatskolas direktore Guntra Magonīte.

 

Kopā projektā izlietoti vairāk kā 750 000 latu lieli līdzekļi, no kuriem 431 226 lati tiek finansēti no KPFI, bet atlikušos 319 tūkstošus latu projektam atvēlējusi Ventspils novada pašvaldība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: