9. Ventspils novada amatierteātra festivāla Noņem masku žūrija šoreiz uzvarētāju godā iecēlusi divus kolektīvus – Popes Teātramīļus par izrādi Kā Ješka brīnumzālītes meklēja (režisore Guna Kranciņa) un Piltenes amatierteātri par Darta lugu Garšīgās vakariņas (režisore Zane Pamše).

Piltenieki skatītāju vērtējumam nodeva filozofisku darbu, kurā uzskatāmi parādījās cilvēku savstarpējo attiecību spogulis, savukārt popiņi dažādu paaudžu aktieru sniegumā piedāvāja spēcīgu dramaturģiju, kurā atklājās latviskas un tīras vērtības. Abi uzvarētāju kolektīvi, kā arī 2. vietas ieguvējs – Zlēku amatierteātris – balvā saņēma biļetes uz Liepājas teātra izrādi Trīs draugi.

Skatītāji izraudzījās arī savas simpātijas no katra kolektīva, un šai godā tika: Leonīds Kozlovskis (Vārve), Jānis Kalniņš (Ugāle), Sanita Butkeviča (Pope), Linda Ivzāne (Užava), Mudīte Šrēdere (Ziras), Rudīte Bērziņa (Zlēkas), Juris Krafts (Jūrkalne), Jurijs Upītis (Usma), Līga Leite (Piltene). Kopumā festivālā dominēja jau ierastā sadzīves tematika un humors, un žūrija amatierteātru režisoriem un aktieriem ieteica turpmāk pievērsties arī nopietnākiem darbiem.10. amatierteātra festivāls nākamgad notiks Ugālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: