Laikraksta «Ventas Balss» sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sapņu turpinātāji piemin Pornieku

Bijušā kolhoza Blāzma ilggadējais vadītājs Gunārs Pornieks šogad svinētu 80. Vakar, Gunāra dzimšanas dienā, domubiedru grupa Puzē atklāja viņa piemiņas akmeni. Ziedu sveicienu bijušajam kolhoza vadītājam nesa arī Puzes pamatskolas skolēni. Šodien turpinās piemiņas stūrīša iekārtošana – pužiņi blakus akmenim stāda dzīvžogu.

Vienojas lūgšanā par pilsētu

Uz otrajām lūgšanu brokastīm Ventspilī pulcējās garīdznieki, pilsētas vadība, uzņēmēji un citi cilvēki, kuriem garīgums nav svešs.

2.lppViedoklis: "Vairāk pateicības", laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Lūgšanu brokastīs pilsētas un Ventspils novada vadība, organizāciju vadītāji un mācītāji kopīgi lūdza par visām mūsu vajadzībām. Jauka, sirsnīga, cilvēcīga kopā sanākšana ar kopīgu lūgšanos, ja to dara no sirds nevis kaut kādu savtīgu nolūku vadīti, apliecina, ka Dievam, lai kādā vārdā viņu sauktu, tic gandrīz visi.»

3.lpp.

Ventspilnieki solījumus pilda

Vakar Talsos iestādītie koki ir kā simbolisks ventspilnieku apliecinājums savu solījumu turēšanai – jauna slimnīca talseniekiem būs.

Atbalsts domei – nemainīgi augsts

Jaunākie SKDS aptaujas rezultāti kārtējo reizi apliecinājuši, ka pilsētas dome sava darba stila izvēlē ir uz pareizā ceļa. Deviņi no desmit ventspilniekiem pašvaldības rosīšanos atzīst par labu esam.

4.lpp.

Projektētāji kavē termiņus

Krietni iekavējušies visi pieci šogad novadā plānotie ūdenssaimniecības attīstības projekti. Tehniskajiem projektiem bija jābūt gataviem jau janvārī – februārī, taču to nav joprojām.

Gaida Pūpolvaka svin un atver grāmatu

Sagaidot savu 85. dzimšanas dienu, Gaida Pūpolvalka izdevusi grāmatu Pasakas un leģendas, kurā pieminēta arī Ventspils un vairāki ciemi.

Skanēs garīgās dziesmas

Rīt Ventspils Jaunrades namā pirmo reizi notiks garīgās mūzikas festivāls Lieldienu svece. Pasākumā piedalīsies garīgās mūzikas kolektīvi no Ventspils, Rīgas, Liepājas un Saldus.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma

7.lppVide. Apzini sevi kā vides daļu!

Domā, dzīvo, mācies un atpūties videi draudzīgi! – tāda ir Ventspils 1. pamatskolas jeb vienkārši Pļavas skolas devīze. Turklāt skola gatavojas pievienoties arī vides izglītības programmai Ekoskola.

Reiņa darbs izpelnās atzinību

1. pamatskola saistībā ar ekoskolu programmu saņēma piedāvājumu iesaistīties jauno vides reportieru (JVR) aktivitātēs. Tā ir atraktīva iespēja jauniešiem aktīvi iesaistīties vietējo vides un sabiedrības problēmu aktualizēšanā.

Ķīmiskā viela pie jūras savākta

Jau dienu pēc publikācijas Ventas Balsī muca, no kuras iztecējušais šķidrums piesārņoja smiltis jūras krastā Vārves pagastā, tika savākta.

8.lpp. Sports. Novadā labākie – Puzes florbolisti

Piltenē notika pirmais Ventspils novada florbola čempionāts, kurā četru komandu konkurencē sīvā cīņā čempiona titulu izcīnīja Puzes spēlētāji.

Peldētājiem otrā vietā Vācijā

Apvienotā sporta skolas Spars un Jūrmalas peldētāju komanda Ventspils Kurzeme izcīnījusi otro vietu 19. starptautiskajā peldēšanas festivālā Vācijā, Štrālzundē.

9.lpp. Dzīvesziņa. Instruments, kas pieraksta vēsti

Šopavasar iznākusi Ģirta Ančevska grāmata Ceļā sastaptās līdzības. Autors lasītāju eksemplāros labprāt ieraksta kādu domu graudu vai vēlējumu, turklāt katram savu. Piemēram, «aiz visām Laicīgajām rotaļām stāv kaut kas Pārlaicīgs. Pārlaicīgais caurvij Laicīgo. Cilvēkam ir tā privilēģija varēt sarokoties ar abiem».

Mēģina atrast dzīves prieku

Annai visa ir gana – labs darbs un ģimene, viņa nav nonākusi krīzē un nav viena konkrēta jautājuma, uz kuru gribētos atrast atbildi. Bet Anna vēlētos vairāk prieka – dzīves prieka, kas viņu iekustinātu vēl vairāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: