Ventspils domes deputāts Aivis Landmanis publiskajā telpā ir izplatījis informāciju “Kurš mūs indē jeb paši cēla, paši brēca?”. Šajā paziņojumā A. Landmanis izplata nepatiesību, kā arī asā un nekorektā veidā izsakās par mani personīgi, sakarā ar š.g. 4.marta Ventspils pilsētas domes preses konferencē sniegto skaidrojumu par iemeslu nepatīkamajām smakām, kas pēdējā laikā apgrūtina ventspilniekus.  

Var tikai apbrīnot A.Landmaņa gluži vai patoloģisko vēlmi jebkuru jautājumu mēģināt sasaistīt ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ietekmi. Arī šajā gadījumā tiek izdarīts mēģinājums vainu novelt uz kādu vārdā nenosauktu uzņēmumu, kas it kā piederot A.Lembergam un, A.Landmaņa prāt, tāpēc netiekot kontrolēts. Savukārt AS “Ventbunkers” nekādā gadījumā neesot pie vainas un vispār mazuts, ko šis uzņēmums pārkrauj, neizplatot nepatīkamu smaku, ja nu vienīgi  smaržo pēc tulpēm pavasara plaukumā. 

Arī šoreiz šis mēģinājums izplatīt nepatiesu informāciju un maldināt sabiedrību ir neveiksmīgs, jo pēc Ventspils pilsētas domes pieprasījuma š.g.17.martā ir saņemta Valsts vides dienesta Kurzemes reģionālās vides pārvaldes direktores E. Mahtas atbilde, kurā teikts turpmākais:

Izvērtējot pārbaudēs iegūtos datus, konstatēts, ka sūdzību laikā saimniecisko darbību, kuras rezultātā varēja rasties iedzīvotājiem traucējošas smakas, veica tikai viens Operators, kurš periodiski veica mazuta noliešanu no cisternām, līdz ar to secināms, ka marta sākumā fiksēto naftas produktu smaku avots bijis AS “Ventbunkers” (turpmāk – Operators). Klātienes pārbaudes laikā Pārvalde pārliecinājās, ka Operators, veicot mazuta noliešanu no cisternām, izmanto vagoncisternu nosegvākus, taču rezervuāri joprojām nav aprīkoti ar tvaika savākšanas iekārtām un tie nav pievienoti kravas izgarojumu kontroles sistēmai. Vienlaikus jāpiekrīt arī Ventspils pilsētas domes novērojumiem, ka marta pirmajā nedēļā laikapstākļi pilsētā bija īpaši nelabvēlīgi smaku izkliedei un ilgstoši saglabājās bezvējš.”

Kā jau minēju preses konferencē, atbilstoši spēkā esošajam Ministru kabineta noteikumu regulējumam (kuru savulaik iniciēja Ventspils pilsētas dome) uzņēmumam AS “Ventbunkers” naftas produktu noliešanas estakāde un rezervuāri ir jāaprīko ar tvaika savākšanas iekārtām līdz š.g. beigām. Domes Vides aizsardzības komisijas sēdē esam uzklausījuši AS “Ventbunkers” pārstāvjus par šī uzdevuma izpildes progresu un saņēmuši apliecinājumu, ka tas tiks izpildīts laikā. Tomēr, kamēr estakāde un rezervuāri nav aprīkoti, uzņēmumam ir jāveic viss iespējamais, lai neapgrūtinātu ventspilniekus, tai skaitā - kraušana jāpārtrauc, ja ir nelabvēlīgi laika apstākļi.

Saistībā ar A.Landmaņa nekorekto norādi uz manu tiesāšanos ar pensionāru I. Jansonu, varu paskaidrot – prasību pret šo kungu neiesniedzu saistībā ar viņa kritiku par vides stāvokli Ventspilī, bet gan par viņa apgalvojumu presē, ka es esot vainojams man ļoti tuva cilvēka, agrākā augstskolas rektora nāvē. A.Landmanim tas ir ļoti labi zināms, jo viņš bija ieradies uz tiesas sēdi un dzirdēja manus argumentus. Ja turpmāk kāds izteiks kādu līdzīgu absurdu apgalvojumu publiskajā telpā, es nekavēšos atkal vērsties ar prasību tiesā par goda un cieņas aizskārumu.

Ar cieņu

Ventspils pilsētas domes

priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -3
    tiešām suns 19.03.2021, 18:14:55

    varbūt vītoliņš var atbildēt arī man-kad ventspilnineki būs atbrīvoti no vergošanas tīrot domes zemi?nu jūs taču nemelosiet ka nav tādas pilsētas kas to izdarījušas?varbūt ventas balsī būs jūsu atbilde?

  • -5
    Arnis Junge 22.03.2021, 15:56:36

    Ej runā ar savu Talsu domi par savu Talsu piemājas teritoriju!

  • -1
    tiešām suns 19.03.2021, 18:15:58

    galvenais ir ka smirdēja.

  • -1
    Krišs Daugulis 19.03.2021, 18:33:18

    Mani mazuta aroms neuztrauc, tas atgādina bērnību:)
    Man nepatīk rapša smārds, toties daudziem tas asociējas ar ēdienu.

  • 0
    еs 19.03.2021, 18:37:47

    ''sūdzību laikā saimniecisko darbību, kuras rezultātā varēja rasties iedzīvotājiem traucējošas smakas, veica tikai viens Operators''

    Bet īsi pirms sūdzību saņemšanas?

  • -6
    Arnis Junge 22.03.2021, 16:01:57

    Tur vienalga cik tie operatori, bet tas, ka tika prasīts, lai uzstāda tās savākšanas iekārtas, tas ir fakts, bet viņi nav uzstādījuši. Tagad ostas varā ir to kontrolēt ( un pienākumos) , kā arī to, ka ja nav labvēlīgi laika apstākļi, tad kraušana ir jāpārtrauc. Bet ko Osta dara - raksta atrakstīšanās rakstiņus, nevis dara to, kas jādara!

  • 0
    еs 19.03.2021, 18:39:43

    ''Ja turpmāk kāds izteiks kādu līdzīgu absurdu apgalvojumu publiskajā telpā, es nekavēšos atkal vērsties ar prasību tiesā par goda un cieņas aizskārumu.''

    Tiesas atziņa:

    "Tiesas kolēģija, izvērtējot /pers. B/ izteikumus, secina, ka tie ir ietverti asā un negatīvā formā, bet nav pamata izteikumus vērtēt burtiski (gramatiski), un atrauti no konteksta. Vidusmēra lasītājs /pers. B/ izteikumus var uztvert kā pārspīlējumu. Piemēram, izteikumu “zog veselību cilvēkiem” neviens neuztvers burtiski, jo veselību nozagt nav iespējams."

  • 0
    Krišs Daugulis 19.03.2021, 19:59:12

    slidenais - "skļizkij"

  • -1
    covid-21 Ventspils 19.03.2021, 18:42:55

    Kāds tur bija trāpīgs apzīmējums?
    Infrastruktūras neveiksminieks?
    Jansona kungs parādīja,ka ar varturiem var cīnīties un tos uzvarēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: