Pašvaldības iestāde ''Ventspils osta'' informē, ka  laikrakstā ''Ventspilnieks.lv'' 29.01.2021. rakstā ''Darīsim Ventspili diženu.'' tiek izplatītas viltus ziņas.

Nr.

Izplatītā Fake ziņa/meli

Patiesībā

  1.  

Decembra beigās tika nodibināta Ventspils domes iestāde “Ventspils osta” un par tās vadītāju iecelts bijušais Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis. Šādi tika izveidots Lembergam nepieciešamais Ventspils Brīvostas pārvaldes (VBP) iespaidošanas un traucēšanas instruments, kuram uzticēts izmantot paša apzināti radīto pašvaldības un brīvostas aktīvu sapludināšanas faktu negodprātīgu mērķu realizēšanai. Destruktīvās rīcības rezultātā cietīs ostā strādājošie uzņēmēji, tiks apgrūtināta kravu un investoru piesaiste, esošo darbavietu esamība. 


 

     

Tā kā 2019.gada beigās no Ventspils brīvostas pārvaldes tika izstumti Ventspils domes pārstāvji, tika izveidota Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils osta”, lai pārraudzītu 166 miljonus vērto domes īpašumu, kas nodota Ventspils brīvostas pārvaldes valdījumā. Iestādes “Ventspils osta” un Ventspils brīvostas funkcijas nepārklājās.

Iestādē “Ventspils osta” šobrīd strādā trīs darbinieki.

Tieši Ventspils domes konstruktīvas rīcības rezultātā, lemjot par atļauju Ventspils brīvostas pārvaldei pagarināt ķīlas līgumus uz domes mantu par labu Ventspils brīvostas pārvaldei, izdevās izlīdzināt sarežģīto finansiālo situāciju, kas radās pēc sasteigtām un nepārdomātām izmaiņām Likumā par ostām 2019.gada beigās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 09.02.2021, 09:29:29

    Labi, lai jau tā būtu ,kā saka PI "VO". Bet kā dēļ to iestādi vajadzēja nosaukt "Ventspils osta"? Varēja būt "Pārvaldnieks" vai "Uzraugs" vai "Ventiņš".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: