3. februārī plkst. 19.00, teātra namā Jūras vārti būs iespēja dzirdēt neparasto kokles spēles virtuozi Laimu Jansoni koncertprogrammā „Sidrabs”. Mūziku papildinās impresionistiskais Olafa Okonova video stāsts.

"Sidrabs" ir īpašs notikums vairāku iemeslu dēļ. Tas apvieno tradicionālu kokles spēli ar spožām, mūsdienīgām improvizācijām, ar kurām slavena Laima Jansone un jūtīgu filmētu decembra vērojumu, kuru meistarīgi veido režisors Olafs Okonovs.


Tā arī ir pirmā programma no Baltijas valstīm, kas vairāk kā 750 dalībnieku pasaules konkurencē iekļuvusi Pasaules mūzikas gada visprestižākā notikuma Womex oficiālajā izlasē. Laima Jansone un Olafs Okonovs Kopenhāgenā uzstājās pirms pāris mēnešiem.

"Sidrabs" ir gan klausāms, gan skatāms - gan koncertā, gan DVD+CD. Tas ir radīts tieši šim laikam - klusam, tumšam un vētrainam - starp Veļiem un Saulgriežiem. No Sidrabiņa lietiņa rāmās bezgalības līdz putenim un atdzimšanai. Dabas un pilsētas uguņu faktūras, personīgu izjūtu tuvplāni, stihiskas kaislības.


Sidrabs nekad nav viens un tas pats. Tas plūst un mainās, jo sastāv no improvizācijām.
"Sidrabs" ir aicinājums atnākt un izjust kā katrā no mums atskan "Sidraba" stīga.

"Sidrabs" ir iešana pie sevis, latviska meditācija. Balstīts īstas kokles un dabas laika dziļumā, izdzīvots šeit un tagad, pilns svaiga spara un apņēmības - tas, kas nepieciešams jaunam riņķim ap Sauli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: