Publicēto autoru vidū dzejnieki Katrīna Kuduma, Jānis Hvoinskis, Henriks Eliass Zēgners, Andris Ogriņš, Aija Vikmane, Amanda Aizpuriete – autori, kurus dzejas lasītāji Latvijā pazīst no publikācijām vai viņu grāmatām.

Publicēta Starptautiskā Dzejas brauciena – sāmu, zviedru, igauņu, lībiešu dzejnieku dzeja Guntara Godiņa un Jura Kronberga atdzejojumā. Žurnālā vēl lasāmi liepājnieku Ingas Kopes-Grosas, Gunitas Bokas, Ainas Pāvulītes, Maijas Kalniņas, Valentīna un citu autoru teksti. Izdevumā arī jaunās autores no Ventspils - Kintija Puzāne un Linda Batņa.

Žurnālu veidojusi dzejnieku grupa - Sandra Vensko, Maira Asare, Eduards Aivars, Rihards Bargais. Par žurnāla vāka noformējumā izmantoto foto parūpējies fotomākslinieks Ziedonis Safronovs, tehnisko korektūru veikusi Ilze Kļepikova.

80. lappušu izdevuma nosaukums ”Vārds” darināts no Raiņa rokraksta un izdevums ir latviešu valodā.

Izdevuma veidotāji cer, ka žurnāls rosinās lielāku interesi par latviešu vidējās un jaunākās paaudzes radīto dzeju, viņu ieguldījumu atdzejā no dažādām valodām, kā arī sniegs ieskatu kultūras norisēs literatūras jomā Liepājā un Ventspilī. Žurnāla izdevējs ir Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa, pirmo žurnāla numuru finansējusi Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde.

Literārā izdevuma „Vārds” prezentācijas pasākums notiks Ventspils bibliotēkā, 10. janvārī plkst. 18.00. Piedalīsies izdevuma redaktore Sandra Vensko, Liepājas un Ventspils dzejnieki – publikāciju autori.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: